08 12 2019 / 12:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 11 Sigurna kuća PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 29 novembar 2019 16:55

Sastanak predstavnika

sigurnih kuća sa potpredsednicom

Vlade Republike Srbije

 


U Vladi Republike Srbije održan je sastanak predstavnika sigurnih kuća sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zoranom Mihajlović o preliminarnim rezultatima usluge sigurnih kuća.

Analiza je proistekla na osnovu saradnje Sigurne kuće Sombor i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Podsećanja radi, predlog Sigurne kuće Sombor da se analizira uloga sigurnih kuća u sistemu zaštite žrtava porodičnog nasilja naišlo je na pozitivan odgovor Vladinog tima za socijalno uključivanje i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Tema sastanka u Vladi su bili izazovi, problemi u radu i prilike za unapređenje usluge u okviru ministarstva i Koordinacionog tela. Tamara Savović iz Sigurne kuće Sombor istakla je da su podaci o femicidu u Srbiji alarmantni, te da je pokrenuta sveobuhvatna analiza o stanju u sigurnim kućama, koja će iznedriti konkretne preporuke za svako resorno ministarstvo.

Prvi koraci su već preduzeti i biće u što skorijem roku realozovani u cilju pružanja kvalitetnije međusektorske podrške žrtvama nasilja i njihovoj deci.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .