08 12 2019 / 02:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 11 Odžak PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 29 novembar 2019 17:09

Anketa - da li održavavamo

i čistimo odžake...

 

video prilog

Nedavno smo posetili firmu “Odžačar” Sombor i od direktora Zlatoslava Vranješa saznali da na celom gradskom području Sombora, računajući i sam grad i 15 okolnih sela, ima ukupno 25 hiljada dimnjaka, a da brigu o njima vodi samo dva profesionalna radnika.

Prema rečima Vranješa, da bi se ova usluga obavljala po zakonima struke i propisima, potrebno je da firma koja obavlja ove usluge ima najmanje 15 zaposlenih dimnjačara.

Na zahtev naše televizije, pismenim putem smo od Vatrogasne službe Sombor dobili odgovor na pitanje, koliko su neispravni dimnjaci čest uzrok požara. U perodu predhodne grejne sezone od 1. oktobra 2018. godine pa do 31. marta ove godine, Vatrogasno spasilački bataljon Sombor je na teritoriji Grada Sombora imao ukupno 220 intervencija gašenja požara.

Od 65 požara na gradjevinskim objektima, u 16 slučajeva je uzrok požara bio dimnjak, odnosno u procentima 25 posto, ili četvrtina požara na objektima u toku grejne sezone je posledica požara na dimnjaku.

Grejna sezona je uveliko u toku, a sugrađane smo na ulicama Sombora pitali da li su pre početka sezone, prekontrolisali svoje dimnjake.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .