08 12 2019 / 01:33

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 11 LAP-a Grada Sombora PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 29 novembar 2019 17:13

Okrugli sto - Metodologija

za praćenje i izveštavanje o

primeni lokalnog

antikorupcijskog plana

 


Agencija za borbu protiv korupcije i Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj organizovali su okrugli sto na kom je predstavljena Metodologija za praćenje i izveštavanje o primeni lokalnog antikorupcijskog plana.

Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, predstavnici lokalnih samouprava i Autonomne Pokrajine Vojvodine, članovi tela za praćenje sprovođenja lokalnih antikorupcijskih planova i organizacije civilnog društva koje pružaju podršku lokalnim samoupravama u procesu izrade i usvajanja lokalnih antikorupcijskih planova.

Svoja iskustva u koordinaciji i praćenju sprovođenja LAP-a Grada Sombora izložila je Koordinatorka LAF-a Grada Sombora Čarna Petričević.

U svom izlaganju Čarna Petričević je hronološki izložila postupak osnivanja LAF-a u Gradu Somboru, te pružila uvid u postupak sistematičnog prikupljanja podataka od odgovornih subjekata, te odgovarala na pitanja prisutnih, a vezano za funkcionisanje LAF-ova u Republici Srbiji, obzirom da je Grad Sombor i dalje jedna od retkih jedinica lokalne samouprave koje su osnovale LAF. Kao takav, Grad Sombor je svojim postupanjem pružio nemalu podršku ostalim jedinicama lokalne samouprave koje se još uvek nalaze u postupku osnivanja LAF-ova.

Iz tog razloga je Koordinatorki LAF-a Grada Sombora, Čarni Petričević, pripala čast da na Konferenciji bude izlagač, a u svrhu boljeg informisanja prisutnih o konkretno preduzetim koracima.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .