08 12 2019 / 02:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
02 12 Dom zdravlja Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 02 decembar 2019 16:33

Završni seminar

"Poboljšanje kvaliteta nege

i intergacije pružanja

zdravsvenih usluga"

 


U Svečanoj sali Županije održan je završni seminar pilot projekata Svetske zdravstvene organizacije i Doma zdravlja Sombor pod nazivom "Poboljšanje kvaliteta nege i intergacije pružanja zdravsvenih usluga"  u Somboru.

Ovom prilikom predstavljeni su rezultati i zaključci pilot projekta i budući planovi za rad Centra za prevenciju šećerne bolesti u Domu zdravlja u Somboru. Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović koja je tom prilikom istakla da se nada da će kroz realizaciju projekta, kako od strane Ministarstva zdravlja, tako i preko Svetske zdravstvene organizacije, ovo biti prilika da se pokaže da svi zajedno možemo da pružimo odgovarajući odgovor na izazove koji nas u oblasti zdravstva čekaju.

U pilot projektu „Poboljšanje kvaliteta nege i integracije pružanja zdravstvenih usluga u Somboru“ učestvovali su predstavnici Saveta za zdravlje grada Sombora, Doma zdravlja, Opšte bolnice, Zavoda za javno zdravlje i Centra za socijalni rad, a cilj je bio da se ojačaju veze između zdravstvenih institucija kako bi se postigao kontinuitet zdravstvenih usluga i bolji odgovor na hronične nezarazne bolesti, pre svega na dijabetes tipa dva.

Pilot projekat je uspešno realizovan u svim svojim aktivnostima i ocenjen je najvišim ocenama od strane mentorki iz Slovenije. Resorno ministarstvo je obezbedilo sredstva za nastavak i unapređenje rada Centra za prevenciju dijabetesa, koji je počeo sa radom 26. septembra ove godine. U planu za naredni period je proširenje ovakve vrste usluga i na naseljena mesta Grada Sombora.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .