29 01 2020 / 07:04

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
15 01 Savet za bezbednost saobraćaja PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 15 januar 2020 17:49

Prva ovogodišnja

sednica Saveta za

bezbednost saobraćaja

 

 

 

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora održao je prvu sednicu u 2020. godini.

Predsednik Saveta, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković predstavio je izveštaj o aktivnostima koje je Savet za bezbednost saobraćaja sproveo tokom 2019. godine, a dogovorene su i aktivnosti koje će Savet realizovati u 2020. godini.

Kao i prethodne tri godine, akcenat se stavlja pre svega na bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Pored autosedišta koja će Savet obezbediti za 200 prvorođenih beba u 2020. godini, planira se i podela sedišta za vožnju dece biciklom, opremanje vrtića i pokloni za đake prvake. Radovi u zonama škole planirani su za Bezdan, Riđicu i Stanišić, a novina će biti postavljanje brzinskih displej semafora.

Nastaviće se i opremanje biciklista, a u toku je završetak projektovanja biciklističkih staza na Vojvođanskoj ulici i na Staparskom putu. Pored najmlađih učesnika u saobraćaju i biciklista, akcenat je stavljen i na najstarije učesnike. Za njih će biti organizovane različite edukacije, prezentacije i poklon oprema.

Na sednici je rečeno da će se i ove godine organizovati prevoz maturanata na matursko veče oldtajmerima, za učenike osnovnih škola realizovaće se takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, a u saradnji sa drugim opštinama, planira se prevoz učenika završnih razreda srednjih škola na obuku o bezbednom upravljanju vozilom u Nacionalnoj vozačkoj akademiji.

U toku 2020. godine očekuje se završetak projekta za kružni tok (ulice V.V.Petra Bojovića, V.V.Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića), kao i da se realizuje projekat bezbednosnih tehničkih sistema na saobraćajnicama.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora i u 2020. godini nastaviće sa opremanjem Saobraćajne policije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .