29 01 2020 / 09:39

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16 01 TV Anketa PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 16 januar 2020 16:03

Kakav je kvalitet

vazduha u Somboru...?

 

video prilog

 

 

Prema opsežnom istraživanju Globalnog saveza za zdravlje i zagađenje Srbija je prva u Evropi, a deveta u svetu, po smrtnosti od posledica različitih vidova zagađenja ponajviše zbog zagađenog vazduha.

Sombor se prema poslednjih merenjima vodi kao nezagađen grad, kvalitet vazduha je zadovoljavajući, odnosno aerozagađenje predstavlja mali ili nikakav rizik po zdravlje.

Prema pisanju dnevnih novina "Blic" pitanje zagađenja vazduha u Srbiji aktuelno je već godinama, a uglavnom se pojačava tokom perioda grejne sezone. Faktori koji utiču na izraženo zagađenje jesu i aktuelni vremenski uslovi, ali i geografski položaj određenog grada. Tako najveću borbu protiv aerozagađenja u Srbiji vode stanovnici Valjeva, Niša i Užica, a na mapama zagađenja često su istaknuti i Beograd, Subotica, Beočin, Kosjerić i Smederevo.

Sa pitanjem: "Budući da je Srbija prva u Evropi, a deveta u Svetu po pitanju smrtnosti posledica zagađenja" izašli smo na ulice grada i za mišljenje pitali naše sugrađane kakav je kvalitet vazduha u Somboru ?

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .