16 06 2019 / 23:56

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
05 05 2011 СОМБОР PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 04 maj 2011 15:46

"СВЕТОЂУРЂЕВДАНСКИ ДАНИ" У СОМБОРУ

У уторак 3. маја, другог дана „СветоЂурђевданских дана“ у Сомбору у сали Српске читаонице организовано је „Вече духовне и традиционалне музике“.

 

Духовну и традиционалну хорску музику изводили су сомборски Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јелена“, Црквена дечја појачка група и Певачка група ГКУД „Раванград“ из Сомбора. Прво се публици представила Дечија појачка група при храму Светог великомученика Георгија у Сомбору под уметничким руководством вероучитеља Владе Ђурковића. После њих чланови Народног оркестра ГКУД-а „Раванград“ под уметничким руководством Милана Грковића са соло певачима Вањом Кахримановић, Анитом Кремпатић, Мињом Грковић и Слободаном Бачићем. На крају концерта је наступио Црквени хор Светих Цара Константина и Царице Јелене при Саборном храму под руководством хоровође Милана Радишића.

 

Манифестација “СветоЂурђевских дана” је настављена данас освећењем реплике старог крста на Тргу светог Ђорђа у Сомбору. У присуству грађана Сомбора правослано свештенство града Сомбора је обавило чин освећења новог крста на сомборској главној улици. Новоподигнути крст на Тргу Св. Ђорђа у Сомбору, представља реплику крста из 1795. године, премештеног пре пола века са трга у црквену порту Светођурђевске цркве. Крст је поново подигнут уз помоћ локалне самоуправе и ЈКП „Чистоћа“ Сомбор.

Данас по програму „СветоЂурђевданских дана“ у Српској читаоници од 19 сати одржаће се Духовна трибина са почетком у 19 сати на којој ће беседити његеово преосвештенство епископ бачки др Иринеј Буловић. У четвртак 5. маја на истом месту од 19 сати представиће се монографија “Светођурђевска црква у Сомбору” коју је написао Милан Степановић. О књизи ће, уз аутора, говорити рецензент проф. др Ђорђе Костић са Балканолошког института Српске академије наука, као и проф. др Десанка Костић са Природно-математичког факултета у Новом Саду. Црквена општина Сомбор дароваће по један примерак монографије свим присутним посетиоцима промоције.

У петак 6.маја на дан Светог Ђорђа, после празничног јутрења у 8 сати одржаће се Света архијерејска литургија, литија, освећење спомен-чесме и резање славског колача. У 18 сати почиње празнично вечерње.

(ВИДИ ОПЦИЈУ ВИДЕОВЕСТИ)

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .