20 09 2019 / 21:04

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
31 10 2011 ФАКУЛТЕТ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
ponedeljak, 31 oktobar 2011 17:32

МАЊЕ ШКОЛАРИНЕ НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ ЗА 75%

Декан Педагошког Факултета у Сомбору проф. др Александар Петојевић је после разговора са представницима студената дао предлог за смањење школарине на Педагошком факултету у Сомбору за 75%, чиме ће школарина за самофинансирајуће студенте на основним студијама, у школској 2011/12. години, бити сведена на 12.500 динара. Свему је претходила 34.седница Сената Универзитета у Новом Саду на којој је ректор проф др Мирослав Весковић обавестио све чланове да је Министарство просвете и науке дало препоруке да декани Универзитета у складу својих могућности испуне захтеве Студенских парламената.

Предлог за смањење школарине је био повод за данашњу конференцију за медије у зборници Педагошког факултета.

Декан Петојевић је своју одлуку образложио као знак подржавања оправданих захтева студената за смањење школарина за самофинансирајуће студенте.Мада је школарина на сомборском Факултету и до сада била међу најнижим у земљи  - 50.000 динара предлог Савету Факултета је да се школарина смањи за 75% и да она буде 12.500,00 динара. То ће бити за око 5 милиона мање у каси факултета али и без тога моћи ће се одвијати настава тврди декан Петојевић..

Председник Савета Педагошког факултета проф.др Ненад Петровић је заказао седницу Савета и личног је мишљења да ће Савет прихватити предлог декана.

Студента продекана Филипа Лончара и председницу Струдентског парламента Мирославу Јанковић је веома пријатно изненадио овакав предлог декана Петојевића. После разговора са њим очекивали су да ће се наћи помоћ и разумно решење које ће помоћи студентима да упишу и заврше факултет али не тако брзо и са баш оваквим предлогом. Посебно када се зна каква је ситуација већ данима на Београдском универзитету...

(ВИДИ ОПЦИЈУ ВИДЕОВЕСТИ)

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .