15 11 2019 / 10:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 29 jul 2014 14:20

УСПЕШАН ВИКЕНД

ЗА БИЦИКЛИСТЕ "СТЕАМ"а

 

Протекли викенд донео је нове успехе за сомборски бициклизам. Пионир, Алекса Козодеровић, наступао је са репрезентацијом на трци у Италији, док је остатак екипе са великим успехом наступао на Првенству
Војводине у Бачком Петровцу и петом колу Купа Србије у Чачку, где је освојено укупно осам појединачних и две тимске медаље.
Козодеровић је постао четврти бициклиста клуба који је обукао национални дрес. Свој први репрезентативни наступ забележио је на једној од највећих трка у свом узрасту у Европи, трци Марца ди бици.
Остатак екипе имао је презаузет викенд. Док је у суботу на програму било друмско Првенство Војводине, у недељу је клуб морао да изабере да наступи на петом колу Купа Србије, гдеје бранио много бодова и генералних пласмана, те тиме жртвује резултате са Војвођанског у дисциплини хронометар, који се одржавао исти дан.

На друмском Првенству Војводине највише успеха је имао пионир Кристиан Гулач,и који се окитио златном медаљом. У конкуренцији кадета, његов старији брат Давид, за пола точка изгубио је победу у спринту те се морао задовољити сребром. У конкуренцији јуниорки, Ивана Вилим и Милица Јанковић заузеле су друго, односно треће место. Код сениора, сребрни је био Слободан Миладиновић, док се медаљама истог сјаја окитио и Дарко Дјуран у категорији рекреативаца, који је једини наступао оба дана на Војвођанском, тј. и у дисциплини друм и хронометар. Поред њих одличне наступе су имали и Гргуров, Стојнић, Хрњачки, Хернаус и Нинков.

На петом колу Купа Србије на брдској стази у Чачку, највише успеха је имала кадетска екипа која је освојила тимско прво место. Једну од најбољих вожњи до сада имали су Давид Гулачи и Вељко Стојнић који су заједничким тимским радом дошли до трећег односно четвртог места. Њихов тимски пласман употпунио је Душан Хрњачки који је завршио око десетог места. У конкуренцији пионира, пионирска екипа је такође дошла до нове победе и убедљивог вођства у генералном пласману. Сјајан је био Лазар Дедић који је трку завршио на четвртом месту, док су Гргуров и Кристиан Гулачи који је доживео и пад, завршили у првих десет.

„Напоран, али веома успешан викенд за нас. Алекса нам је постао репрезентативац, а остатак екипе је на свим такмичењима остварио зацртане циљеве. Остаје жал што покрајински савез није имао слуха и што је преклопио трке са Купом. На тај начин смо остали ускраћени добрих резултата у дисциплини хронометар у  којој смо имали највише успеха на Државном, а на коју нисмомогли ићи јер смо морали бранити позиције у  генералном пласману Купа Србије“, речи су Омаковића и Сударића


 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .