21 10 2019 / 23:51

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 29 septembar 2014 15:44

АРК "СОМАРАТОН"

"ДАМЕ ТРЧЕ"

И ФРИДРИХ БАЛИНТ

Александра Буркановић из Новог Сада победила је на рекреативној трци "Пажња! Даме трче!" коју је у суботу организовао Атлетско рекреативни клуб "Сомаратон" Сомбор .

На Градском хиподрому у трци дугој 5,3 км учествовало  53 даме старости од 4 до 50 година из Београда, Новог Сада, Апатина,Врбаса, Куле, Сомбор.....Овакав одазив је изненадио и саме организаторе којима су подршку за ову манифестацију пружили Спортски савез Града Сомбора и Триатлон клуб „Спринт“. Свим дамама је на у позиву на ову једнствену манифестацију речено да ће свака добити медаљу и диплому за учешће и дружење а за најбрже су обезбеђени пехари. У сваком случају Сомбор и АРК „Сомаратон“ се могу похвалити да су организовали трку са „Најлепшим стартом“.

Као што је речено пет кругова, најбрже је истрчала Александра Буркановић из Новог Сада, друго место заузела је Драгана Шпехар из Руме, а треће Весна Богишић – Вицко из Новог Сада, иначе рођена Сомборка. Подршку дама у суботу дали су чланови Арк ’’Сомаратон’’ и чланови ’’Хајдук маратон тим’’ из Куле, који су истог дана реализовали акцију добровољног давања крви у Општој болници Сомбор уз подршку Црвеног крста Сомбор.

Може се закључити да је град Сомбор, поред најстарије уличне трке у Србији – „Сомборског полумаратона“,  и „Ултрамаратона Сомбор Баја“, добио још један леп спектакл – „Женску трку“ која ће сигурно како организатори кажу ући у атлетски календар Сомбора .

Још једна лепа вест у овом богатом викенду јесте и та да је члан Арк ’’Сомаратон’’ Фридирх Балинт из Бездана у недељу 28.септембра , успешно истрчао маратон у Берилну у времену 3 сата 57 минута и 56 секунди што је за секунду боље од његовог првог истрчаног маратона. На овој трци је и оборен светски рекорд у маратону који од данас гласи 2 сата и 2 минута и 57 секунди, а рекорд је истрчао Денис Кимето из Кеније.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .