28 01 2020 / 17:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 septembar 2015 16:12

''Даме трче –

трка за срећније детињство!''

најбржа дама

Александра Буркановић

 

 

Александра Буркановић из Новог Сада  је победница овогодишње спортског такмичења ''Даме трче – трка за срећније детињство!''. Дама из  Новог Сада је поновила успех од прошле године и у суботу 26. септембра на Градском хиподрому претрчала 5 километара и 300 метара за 21 минут и 33 секунде. Другопласирана је била Јаманта Шафрањ из Суботице, а трећа наша суграђанка Ивана Вилим.

Ово је било друго издање „женске трке“ које је овог пута привукла 50 дама Поред сомборских дама учешће у овогодишњој трци узеле су и даме из Београда, Новог Сада, Суботице, Куле, Вршца и Бачке Тополе.. Најмлађа учесница женске трке има тек пет година, а најстарија шездесет и шест. Организацију трке поред АРК „Сомаратон“ и Црвеног Крста Сомбор су помогли и Триатлон клуб ’’Спринт’’ Сомбор и Спортски Савез града Сомбора, а награде за најбоље даме обезбедио је партнер трке ’’Бонатти’’ Србија. Значајно је још једном поменути да је овогодишња женска трка имала слоган ’’Даме трче трку за срећније детињство’’ чиме је подржана велика акција коју спроводи Црвени Крст. Организатор са партнерима је поново показао и дао пример како се прави права спортска манифестација која промовише Град Сомбор.

Док су даме трчале у Сомбору, један сомборски господин Члан АРК ’’Сомаратон’’, Бошко Јерковић, учествовао је на уличној трци у Савезној Републици Немачкој. Наиме, Јерковић је узео учешће у уличној трци у граду Тибингену, у близини Штутгарта, у дужини од 21км. Ово је била 22. по реду улична трка у Тибингену која је окупила преко 2000 учесника. Трка носи назив „ЕРБЕ-Тоwн Раце“ и већ је традиционална и привлачи велики број учесника и из околних земаља. Јерковић поручује да је реч о изузетном амбијенту за трку, похвалио је одличну организацију те истакао да се одржава у временски погодним условима за претрчавање такве дистанце.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .