19 11 2019 / 21:13

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 septembar 2015 16:16

10 година

Клуба Америчког

Фудбала "Celtis" -

Трофеј Сомбора 2015

 

 

Клуб Америчког Фудбала "Celtis" Сомбор обележио је у недељу 27. септембра на Градском стадиону 10 година од оснивања и рада.Овим поводом манифестацију на Градском стадиону отворио је помоћник градоначелника Владислав Живановић са жељом за један успешан спортски дан, добро дружење и спортско надметање.

Прву ревијалну утакмицу на трави Градског стадиона одиграле су екипе „ветерана“ и „младих“ Клуба "Celtis". Мали број публике који се окупио, видео је комплетану поставу играча који тренирају у сомборском клубу и труде се да афирмишу у нашој средини овај спорт.

Велика новина у клубу је и оформљавање омладинских категорија, који су заједно са сениорском екипом овог пролеће кренули да се такмиче. Ради се  о Флаг екипа "Celtis", деца старој од 8 до 14 година. Флег-фудбал представља бесконтактну верзију америчког фудбаланамењену и младима и старима, играчима оба пола, а у њој се екипе од по пет играча  надмећу на отвореном или затвореном терену где се уместо обарањем – акције ривала заустављају скидањем “заставице”/траке које су тзв. “чичак-траком” прикачене за појас учесника. Сомборски клуб је врло брзо окупио велики број заинтересове деце за овај спорт и кренуо са радом и формирањем екипе.

Прави меч америчког фудбала одиграли су КАФ “Пирати” из Земуна и сомборски "Celtis".  Резултат је био 12:6 за “Целтисе”, за најбољег играча МВП турнира проглашен је Предраг Мандић, најбољи играч напада је Огњем Илић из Земуна а за најбољег одбрамбеног играча Миран Штајнер обојица из КАФ "Celtis". На крају утакмице најмлађи чланови "Celtis" Огњен Никшић , 6 година и Љиљана Гагић, 9 година уз помоћ обе екипе претрчали су цео терен, дали тзв. Тачдаун и ставили тачку на крај овог сјајног јубилеја, једне од најстаријих екипа у Србији.

На свечаној вечери уприличено овим поводом додељена су признања и захвалнице пријатељима и спонзорима клуба. Овом приликом захвалнице су добили Спортски савез град Сомбор, Спортски центар “Соко”, Град Сомбору за свесрдну помоћ у организацији овог јубилеја.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .