21 01 2020 / 10:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 septembar 2015 16:23

Милош Плавшић из Добановаца

победник

10. Меморијала „Јован Ђуран”

 

 

Милош Плавшић из Добановаца  је победник 10. Меморијала „Јован Ђуран” који је одржан у суботу 26. септембра у Сомбору. Плавшић је овај трофеј освојио и 2012 године.  Друго место је освојио Александар Вукоје из Зрењанина ,а трећи и четврти су били Драган Трњаков  и Давид Аперлић Давид из Стапара

Меморијалу „Јован Ђуран” је требало 10 година да буде први пут организован у Сомбору, родном месту светског мајстора сарача Јована Ђурана. На помоћном стадиону ФК „ЖАК“ окупила се елита српских возача коњских запрега. После представљања возача и њихових грла, све присутне су поздравили Никола Ђуран и заменик градоначелника Града Сомбора Владислав Живановић

После дефилеа учесника који су предводили коњи и јахачи КК „Војвођанин“ Сомбор организатори су се пригодним поклонима захвалили Синиши Златановићу човеку који је најзаслужнији за развој запрежног спорта у Србији и Живојину Шарчанском директору компаније „Церене Траде“ за изузетан допринос организацији манифестације и као генералном сппонзору такмичења Меморијал „Јован Ђуран”. Розете од организатора на своја грла добили су и јахачи Удружења љубитеља коња „Западна бачка“ који су улепшали манифестацију својим ревијалним наступом.

Судије меморијала су имале задатак да мере време које запрега са два грла пређе задату стазу, али и да оцене изглед фијакера, држање возача и утренираност грла. У конкуренцији 14 такмичара најбољи је био Милош Плавшић из Добановаца.

Победнику је прелазни пехар и вредан пар амова направљен у сарачкој занатској радионици „Ђуран” уручио Никола Ђуран син Јована Ђурана сарачког мајстора из Сомбора. Амови и опрема за коње сомборског мајстора налазе се широм Света а постоји потврда да се један пар амова , које је Јосип Броз Тито поклонио енглеској Краљици налази у сефу енглеског двора.

Удружења љубитеља коња „Западна Бачка“ уз помоћ Града Сомбора и осталих покровитеља и спонзора приредила је изузетан дан свим љубитељима спорта, као и љубитељима коња у Сомбору и надамо се да ће од сада домаћин „Меморијала Јован Ђуран“, као што је и речено увек бити наш Град.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .