22 01 2019 / 16:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 23 januar 2018 16:14

Kuglaš Milan Jovetić

Sportista godine 2017.

 

video prilog

 

 

Sportski savez grada Sombora izabrao je sinoć najbolje sportiste u 2017. godini i na svečanosti u Pozorištu podelio im priznanja.

„Grand Prix“ nagradu kao najbolji sportista Sombora sa vrhunskim rezultatima na međunarodnim i domaćim takmičenjima u 2017. godini, po izboru stručne komisije Sportskog saveza grada Sombora, dobio je kuglaš prvak sveta Milan Jovetić, dugogodišnji član Kuglaškog kluba „Kordun“, a od ove sezone član „Partizana“ iz Beograda. Nagrade za najboljeg seniora sportistu i najboljeg među najboljima uručili su mu na svečanosti priređenoj u somborskom pozorištu gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović i Aranka Binder, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

Svečanosti povodom dodele nagrada najboljim sportistima Sombora prisustvovali su, pored sportista i sportskih trenera i radnika i mnogobrojni gosti, predvođeni predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije i Vojvodine Goranom Markovićem i Mladenom Stojšinom. Nagrade sportistima uručivali su još istaknuti sportski radnici i sportisti: prof dr Marko Stojanović, Sreten Damjanović, Nenad Pagonis, Vladimir Mandić, kao potpredsedik Olimpijskog komiteta Bogdan Obradović.Svečanost posvećenu najboljim sportistima otvorili su svojim obraćanjem svim sportistima i gostima predsednik Sportskog saveza Sombora Dragan Maksimović i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Nagrade za najbolje pionire dobili su kajakašica KK „Dunav“ Bolgnarka Eđed i plivač „Poleta“ Matija Rađenović. U kadetskoj kategoriji nagrađeni su Anđela Lončar, Džudo klub „Bačka“ i Aleksa Rađenović, somborski sportski klub „Polet“. Kod juniora najbolji od najboljih su Milica Lazić, Džudo klub „Bačka“ i biciklista „S Team-a“ Veljko Stojnić. Po mišljenju komisije u seniorskoj kategoriji najuspešniji su bili kuglaš Milan Jovetić i Marina Gajčin, Šahovski klub „Sombor“.

Nagradu kao sportista sa invaliditetom dobio je Milan Grahovac, najbolji trener je Milan Marić, Rvački klub „Radnički“, najbolji veteran rvač Željko Jovišić, najbolja juniorska ekipa je Rvački klub „Soko“, a najbolja seniorska ekipa Kuglaški klub „Kordun“. Ove godine nagradu za životno delo dobio je Andrija Šil, član Aero kluba „Sombor“, osvajač izuzetno visokih priznanja u svojoj 60 godina dugoj sportskoj karijeri. Posebna nagrada kao „Najboljem profesionalnom sportisti grada Sombora u 2017. godini“ biće naknadno uručena NBA košarkašu Nikoli Jokiću. U programu svečanosti u Somboru učestvovali su i dečji hor „Šareni vokali“, Maksim Trzin i Olga Popović.

 

 

 

 

СПОРТСКИ САВЕЗ ГРАДА

С О М Б О Р А

 

 

Венац Војбоде Петра Бојовића 11, 25000 Сомбор, тел./фаx - +381/25/436-787

e-mail: sportskisavezsо Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Broj: Službeno

Datum: 08.01. 2018.god.

 

PROGLAŠENJE SPORTISTE 2017 godine                      PO IZBORU SPORTSKOG SAVEZA GRADA SOMBORA

 

NARODNO POZORIŠTE SOMBOR – 22. januar 2018.

PIONIRI

 

PIONIRKE: Komisija je u užem izboru razmatrala 5 kandidatura:

 

 

Pionirka 2017. godine je: Bolgarka Eđed, KK Dunav, Bezdan

Prvak Srbije u kajaku k-1 i k-2 na 1000 m.

 

PIONIRI: Komisija je u užem izboru razmatrala 16 kandidatura:

 

Pionir 2017. godine je: Matija Rađenović, Somborski sportski klub Polet, Prvak Srbije na 100 m prsno i 200 m mešovito

SPORTISTI SA INVALIDITETOM

Sportista sa invaliditetom za 2017. god je: Milan Grahovac, Little People of Serbija

Prvo mesto na prvenstvu Srbije u disciplini „ Bench Press“ u Kragujevcu.

 

VETERANI

Voditelj poziva: Damira Probojčevića, člana UO SS Sombor da dodeli nagradu

U najuži izbor su ušli rezultati dvojice sportista.

 

Veteran 2017.godine je: Željko Jovišić, Rvački klub Soko, Sombor

Treće mesto na Prvenstvu sveta u rvanju grčko-rimskim stilom za veterane u kategoriji 100 kg u Bugarskoj (Plovdiv).

 

KADETI

KADETKINJE : U uži izbor je ušlo 7 kadetkinja i 13 kadeta

Voditelj poziva: Nenada Pagonisa desetostrukog prvaka sveta u kick boksu da dodeli nagrade u kadetskoj konkurenciji.

 

Kadetkinja 2017. godine je: Anđela Lončar, Džudo i sambo klub Bačka, 2. Mesto na prvenstvu Balkana u dćudou, u kat. 70 kg u Tekirdagu (Turska).

 

KADETI

 

:

Kadet 2017. godine je : Aleksa Rađenović, Somborski sportski klub Polet, Prvak Srbije u plivanju u disciplini 200m leđno.

 

 

JUNIORI

U uži izbor je ušlo 8 juniorki i 9 juniora.

JUNIORKE

3.mesto: Ana Dučić, Karate klub Somborac, Sombor, 5. Mesto na svetu u karateu u katama ekipno na Tenerifima (Španija) i 3. Mesto na Balkanu u katama pojedinačno (Herceg Novi) Crna Gora.

2.mesto: Ivana Vilim, Biciklistički klub S Team, Sombor, drugo mesto na Balkanu u biciklizmu u disciplinama drum i hronometar u Devi (Rumunija)

1.mesto: Milica Lazić, Džudo i sambo klub Bačka, Sombor, 3. Mesto na prvenstvu sveta u sambou u kategoriji 52 kg u Novom Sadu,

JUNIORI

:

3. mesto: Lazar Jovanović, Džudo i sambo klub Bačka, Sombor, 2. Mesto na prvenstvu Srbije u džudou u kategoriji 90 kg u Beogradu i prvak Vojvodine.

2. mesto: Đorđević Tihomir, AK Maraton, Sombor , 11. Mesto na svetu u atletici 400m prepone Najrobi (Kenija), prvak Srbije na 400 m prepone u Kruševcu.

1.mesto: Veljko Stojnić, Biciklistički klub S Team, Sombor, 8. Mesto na Evropskm prvenstvu u biciklizmu u disciplini hronometar u Heningu (Danska), prvak Balkana u hronometru u Devi (Rumunija).

 

ŽIVOTNO DELO

Dobitnik nagrade za životno delo je: Andrija Šil, Aero klub Sombor.

 

Rođen u Somboru 27.11.1942. godine gde i danas živi. Nakon završene osnovne i srednje škole završava Fakultet industrijske pedagogije i stiče zvanje profesora mehanike i pogonskih mašina. Najveći deo radnog staža proveo je u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru kao profesor stručnih predmeta i kao organizator vaspitno-obrazovnog rada.

Prebogatu sportsku karijeru koja traje neprekidno punih 60 godina započeo je u Aero klubu „Mlada krila“ Sombor kao modelar. Gradio je i takmičio se u kategoriji slobodno letećih i kružno komandujućih modela u klasama F1 A i F2D.

Po završetku takmičarske karijere posvetio se pedagoškom radu u klubu sa decom i omladinom u gradnji modela i pripremi za takmičenja. Decenijama radi na obezbeđenju finansijskih sredstava putem konkursa. Ima zvanje nacionalnog sudije i učesnik je dva svetska prvenstva, jednog Evropskog i tri svetska kupa u vazduhoplovnom i raketnom modelarstvu.

Osnovnu obuku u jedriličarstvu završava 1959. godine u Saveznom vazduhoplovnom centru u Vršcu. Decenijama se bavio ovim sportom. Leteo je na četrnaest tipova jedrilica i naleteo na stotine sati. Učestvovao u velikom broju letačkih aktivnosti i aero mitinga.

Najveći doprinos razvoju kluba je ostvario u motornom letenju. Osnovnu obuku završava u 16. klasi ŠROA u Zadru 1963/4 godine. Od 1992 rukovodi Pokrajinskom školom za obuku pilota, leteo je na 18 tipova aviona, izvršio 8.000 letova i 2.000 sati naleta i danas je aktivan instruktor motornog letenja u školi Ivan Sarić u Subotici. Kao instruktor naleteo je 1300 sati i obučio 80 pilota. Posao instruktora obavlja 37 godina i to na volonterskoj i amaterskoj bazi.

Za svoj rad mnogo puta nagrađivan.  Između ostalih, 14 velikih priznanja krasi njegove vitrine:

-         Diploma Pok. Sekretarijata za sport i omladinu 1989 za najboljeg pedagoga-mentora.

-         Plaketa Boris Kidrić 1980, za zasluge u širenju tehničke kulture.

-         Medalja za vojne zasluge Predsednika SFRJ 1976...

-         I još mnogo mnogo toga.

Zaista je teško nabrojati sve ono što je uradio u prebogatoj karijeri. Svaka sredina se ponosi ovakvim ljudima i njihovim delima. Sportski savez Grada Sombora je vrlo počastvovan što može profesoru Andriji Šilu dodeliti nagradu za životno delo.

 

JUNIORSKA EKIPA GODINE

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Juniorska ekipa Rvačkog kluba Soko, Sombor, 1. mesto na ekipnom prvenstvu Srbije.

 

 

 

Donatori sporta:

 1. 1. Bošković Agrar
 2. 2. Agrocar
 3. 3. Zlatna polja
 4. 4. Tepkos
 5. 5. Proart lepota
 6. 6. Boja
 7. 7. Proteinka
 8. 8. Oris
 9. 9. Čistoća
 10. 10. Somborelektro
 11. 11. Remecco
 12. 12. S.G. priča
 13. 13. Dalmatinski podrum
 14. 14. Infocentar
 15. 15. Anaconda security
 16. 16. Pizzeria Mamma Mia

SENIORI

U uži izbor je ušlo 8 seniorki i 6 seniora.

SENIORKE

3.mesto: Rebeka Repman, Plivački klub Fenix, Sombor, 3. mesto na prvenstvu Srbije u plivanju u disciplini 50m slobodno u Beogradu.

2.mesto:  Nataša Kljajević, Plivački klub Fenix, Sombor, 3. mesto na prvenstvu Srbije u plivanju u disciplini 50m leđno u Beogradu.

1.mesto: Marina Gajčin, Somborski Šahovski klub Sombor, 2. mesto na Evropskom prvenstvu u šahu na Kritu (Grčka)

SENIORI

3.mesto: Nikola Bikicki, Rvački klub Radnički, Sombor, 2. Mesto na prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom u kategoriji 86 kg, Čačak

2.mesto: Sava Mioković, Rvački klub Soko, Sombor, 1. Mesto na prvenstvu Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji mlađi senior 71 kg, Subotica.

1.mesto: Milan Jovetić, Kuglaški klub Kordun, Kljajićevo, 1. Mesto na Prvenstvu sveta u kuglanju Detenheim (Nemačka), prvak srbije u disciplini 120 hitaca u  Beogradu i Apatinu

 

 

 

SENIORSKA EKIPA GODINE

.

 

Komisija je na osnovu prijava i postignutih rezultata  konstatovala da je u 2017. godini najuspešnija ekipa: Kuglaški klub Kordun Kljajićevo.

2. mesto u Super ligi Srbije, ostvaren plasma na Kup Evropskih šampiona, član ekipe Korduna Milan Jovetić standardni reprezentativac Srbije osvojio zlato na prvenstvu sveta.

 

 

 

 

TRENER

-najuspešniji trener: Milan Marić, Rvački klub Radnički, Sombor, 1. mesto sve uzrasne kategorije prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom, 9. Mesto ekipa RK Radnički u Prvoj ligi Srbije, grčko-rimski stil, 2 medalje sa pojedinačnog prvenstva Srbije u grčko-rimskom stilu u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji i jedna medalja sa seniorskog prvenstva u rvanju slobodnim stilom.

 

 

NAGRADA ZA NAJBOLJEG PROFESIONALNOG SPORTISTU GRADA SOMBORA

Nagradu  za seniorski vrhunski sportski rezultat u 2017. godini  dobio je: Nikola Jokić,

GRAN-PRIX ZA 2017.

Voditelj poziva Gradonačelnicu grada Sombora g-đu Dušanku

 

Nagradu GRAN-PRIX Sportskog saveza grada Sombora za postignute vrhunske rezultate na međunarodnim i domaćin takmičenjima u 2017. god. osvojio je: Milan Jovetić, prvak sveta u kuglanju, dugogodišnji član KK Kordun iz Kljajićeva, od ove sezone član KK Partizan iz Beograda.

 

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .