22 01 2019 / 16:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 12 februar 2018 16:07

ARK "Somaraton" - 8 godina

 

 

 

U subotu, 10. februara, u Somboru je obeležena osma godina od osnivanja Atletsko-rekreativnog kluba „Somaraton“, na kojoj se okupio veliki broj članova kluba, kao i gostiju iz Osijeka, Kule, Apatina i drugih mesta.

Pre svega, u 2017. godini „Somaraton“ je dobio svog 150-og člana, dvadeset članova kluba istrčalo je maratonsku distancu od 42 kilometra, a više od 50 članova je istrčalo polumaraton u dužini od 21km. Nikako ne treba zaboraviti ni to da je klub u prošloj godini dobio još jednog državnog viceprvaka i državnog rekordera u ultramaratonu, kao i članove koji su trčali ultramaraton na 24 sata. Trkačka liga „Somaraton“ svake subote okuplja više od 40 trkača.Potvrda dobrog rada došla je pred kraj godine dobijanjem evropskog standarda kvaliteta koji je Evropska atletika dodelila „Somaratonu“ za organizaciju najstarije ulične trke u Srbiji, Somborskog polumaratona, kao i zvaničan prijem u Atletski savez Srbije.Kao i svake godine, „Somaraton“ dodeljuje priznanja najuspešnijima koja je uručio predsednik kluba Damir Marković. Plaketu „Puž“, koja se dodeljuje za doprinos razvoja rekreativnog trčanja, dobili su Karlo Hubai i Atila Sič.

Plakete za izuzetan sportski rezulatat u 2017. godini dobili su Tijana Kabić i Aleksandar Marković, dok su plakete za prvi istrčani maraton dobili Zoran Nikolić i Marina Brbaklić Tepavac. Takođe, nagrađeni su i najuspešniji takmičari trkačke lige „Somaraton“ za 2017. godinu: Miloš Kesić, Josip Major, Damir Marković, kao i dame Biljana Vezmar, Tijana Odobašić i Tamara Rnjak.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .