20 01 2019 / 21:25

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 mart 2018 15:46

"Kup bratskih gradova"

 

video prilog

 

Međunarodni plivački miting Kup bratskih gradova, u organizaciji somborskog sportskog kluba Polet okupio je 139 plivača iz 9 plivačkih klubova iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. U subotu na Gradskom bazenu u Somboru takmičili su se dečaci i devojčice od 2006. godišta i mlađi. Sada već tradicionalni skup mladih plivača Baje i Sombora obogatili su i klubovi Novog Sada, Sente, Mohača, Vinkovaca. Ovom takmičenju, kako kažu organizatori, nije glavni cilj osvajati medalje, nego razvijati druženje mladih sportista, razmenjivati iskustva i stvarati nova prijateljstva. Miting je posetio i zvanično ga otvorio predsednik Sportskog saveza grada Sombora, Dragan Maksimović. Somborski klubovi, na čelu sa "Poletom", su bili dobri domaćini, ali i uspešni takmičari.

Najuspešniji plivači Plivačkog kluba "Sombor" su bili Stefan Kovačević, sa dve srebrne i jednom bronzanom medaljom, kao i Stefan i Strahinja Sekulić, sa po jednom bronzanom medaljom.

Član Plivačkog kluba "Feniks", Miloš Merkl, je osvojio jednu zlatnu i dve srebrne medalje, a Aleksa Mandić jednu zlatnu.

Za "Polet" je plivalo 64 takmičara, koji su osvojili ukupno 25 medalja: 7 zlatnih, 9 srebrnih i 9 bronzanih. Izdvojićemo Matiju Rađenovića sa osvojene 3 zlatne medalje, koje su mu donele 1080 FINA bodova i titulu najuspešnijeg takmičara mitinga. Po broju osvojenih bodova, na prvom mestu je bio PK "Mohač" iz Mađarske, drugi je Somborski sportski klub "Polet", a treći PK "Baja Spartacus" iz Mađarske.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .