08 12 2019 / 02:20

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 02 decembar 2019 15:58

Tijana Kabić ( 4:00:35 )

Danijel Bečkei ( 3:26:50)

najbrži na Ultramaratonu

Baja - Sombor 48 km

 

video prilog

 

“Ultramaraton Baja Sombor 2019”, decembarska međunarodna trka na 48 km otvorenim putem između dva bratska grada ove godine predstavljala je jednu od aktivnosti u okviru projekta  "Razvoj ekoturističkih destinacija u prekograničnom regonu Baja - Sombor razvojem tematskih zelenih puteva i turističke ponude''.

Trčalo se u pojedinačnoj konkurenciji kao i u  štafetama do dva i tri člana, sve ukupno učestvovalo je rekordnih 130 trkača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stazu od 48 km trčalo 38 takmičarki i takmičara ( 31 muškarac i 7 žena ).

Tijana Kabić ( 4:00:35 ) je  pobednica u ženskoj konkurenciji “Ultramaratona Baja Sombor 2019”, drugo mesto osvojila je Betina Chabi iz Baje, a treće Danijela Jurošević iz Beograda.

U muškoj konkurenciji prvi na cilj stigao Danijel Bečkei iz Bačke Topole ( 3:26:50 ), drugi Aleksandar Radukin iz Novog Sada i treći Veljko Popović iz Kule.

U štafetama od 2 člana pobedili su Arpad Šarkezi iz Sombora i Željko Zeković iz Pančeva a u tročlanim ekipama najbrži su bili Čedomir Bukvić, Ivan Jeremić obojica iz Beograd i Ivan Dlačić iz Čačka.

Ulazak u cilj ovih trkača pratila je i gradonačelnica Sombora.

Da je sve proteklo u savršenoj organizaciji potrdilo nam je nekoliko takmičara kao i sam Atletsko rekreativni klub “Somaraton”.

Učesnike trke su na startu pozdravili predstavnici grada Baje kao i Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća grada Sombora za sport, dok je najbrže ultramratonce na cilju dočekala gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović.

Ultramaraton Baja Sombor je program koji je finansirala Evropska Unija, a veliku podršku celom događaju pružili su i Grad Sombor, Crveni Krst Sombor, Sportski centar Sombor, Sportski savez grada Sombora, kao i ''Venera bike'' koji je nagradio najbolje učesnike.

Posebna zahvalonst ide i pripadnicima Saobraćajne policije – Polcijska uprava Sombor kao i službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja ''dr Đorđe Lazić'' Sombor koji su na profesionalan način omogućili da svi trkači bezbedno trče na teritoriji Republike Srbije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .