19 08 2018 / 17:40

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 28 januar 2014 16:48

ПРЕДАТ ПРЕДЛОГ ЗА РАСПУШТАЊЕ

СКУПШТИНЕ И РАСПИСИВАЊЕ

ВАНРЕДНИХ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА

Премијер Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић уручили су председнику Србије Томиславу Николићу предлог за распуштање Скупштине и расписивање ванредних парламентарних избора који је Влада Србије усвојила на данашњој седници.

Председник  Србије је подсетио током разговора са челним људима Владе Србије да је Влада имала једну реконструкцију и да је с правом схватила да треба да провери како стоји питање легитимитета, а потом да се убаци нова енергија у састав владе.

Рок да председник Републике распише изборе је 72 сата али да бии избори били одржани 16. марта, требало би да их распише најкасније сутра. Влада ће потом наставити рад у техничком мандате све до избора нове. Избори 16. марта ће бити десети парламентарни избори од увођења вишестраначја у Србији и на њима ће се бирати 250 посланика републичког парламента. Уставом Србије је предвиђено да прва седница новог сазива парламента мора бити одржана најкасније 30 дана од проглашења коначних резултата избора.Скупштина Србије нову Владу мора да изабере најкасније у року од три месеца иначе се парламент распушта и расписују нови избори.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .