19 01 2020 / 17:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 22 maj 2019 15:33

Crnogorski nacionalni savet

protiv Zakona o slobodi

veroispovesti u Crnoj Gori

Rezultat slika za Crnogorski nacionalni savet

Nacionalni savjet Crnogorske nacionalne manjine u Srbiji najoštrije osuđuje usvajanje predloga Zakona o slobodi vjeroispovesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica od strane Vlade Crne Gore.

Iako ovaj predlog zakona nominalno nosi karakter garanta vjerskih prava, on je u svojoj suštini usmjeren na brutalno obespravljivanje davnašnjih prava jedne vjerske zajadnice, Srpske pravoslavne crkve.

Eparhije SPC, a prije svih Mitropolija Crnogorsko-primorska, dale su nemerljiv doprinos kako stvaranju, tako i očuvanju kulture i identiteta svog pravoslavnog življa u Crnoj Gori. Nemoguće je zamisliti ne samo kulturni, nego i biološki opstanak ni Crnogoraca ni Srba bez oslonca na zajedničku nam crkvu tokom stoljeća izazova i nedaća.

Otimanjem imovine SPC u Crnoj Gori produbiće se podjele između dva naroda istoga korjena i otvoriti vrata sukobima čije se posljedice ne mogu ni sagledati.

Crnogorcima u Srbiji Crna Gora je zemlja porijekla, a Srbija zemlja izbora i budućnosti naše djece. Stoga smo mi prirodno najzainteresovaniji za prosperitet obe države, a zakoni poput ovog će ozbiljno ugroziti stabilnost naše matice.

Apelujemo na sve poslanike Skupštine Crne Gore, bez obzira na nacionalno i stranačko oprijedeljenje, da po ovom pitanju glasaju na osnovu svoje savjesti, svjesni svih konsekvenci svog postupka, štiteći ne samo fundamentalna ljudska prava pripadnika najbrojnije vjerske zajednice u Crnoj Gori, već i sveopšti međuetnički sklad u državi.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .