20 01 2020 / 19:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 08 novembar 2019 16:11

Mladi i Brak u Srbiji

 

video prilog

Mladi u Srbiji sve ređe i kasnije stupaju u brak. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku tokom 2018. godine sklopljen je 36 321 brak, a broj zaključenih prvih brakova iznosi 29 005.

Iako broj zaključenih brakova pokazuje blagi porast u odnosu na prethodnu godinu, prosečna starost pri zaključenju braka se stalno pomera. Primera radi tokom 2016. godine prosečna granica kada se ulazi u brak bila je na 30 godini, dok je sada prosečna starost kada je reč o muškarcim 34 godina, odnosno 31 godina za žene.

Kao razlozi zbog kojih mladi beže od braka navode se finansijska nesgirunost, emocionalna nezrelost, ali i sve veći broj vanbračnih zajednica.

Budući da se kao jedan od razloga navodi finansijska nesigurnost odlučili smo da posetimo Nacionalnu službu za zapošljavanje, filijala Sombor i saznamo koliko se mladih nalazi na evidenciji Službe. Odgovor na to pitanja dala nam je Gordana Predojević.

Takođe nas je zanimalo, da li su mladi zainteresovani da pronađu posao i da li se obraćaju Nacionalnoj službi za neku vrstu podrške.

Pored toga što raste starosna granica osoba koje stupaju u brak tako raste i broj razvoda. U Republici Srbiji u 2018. godini razvedeno je 9 995 brakova, što je skoro 8% vipe u odnosu na prethodnu godinu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .