26 01 2020 / 18:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 03 mart 2014 17:42

УГ „БУЊЕВАЧКО КОЛО“ - ЧАЈАНКА


Удружење грађана "Буњевачко коло" организовало је "Чајанку" у просторијама Удружења у суботу 1. марта.

Чајанке ко посебан вид окупљања и дружења током зимских вечери је део традиције код Буњеваца. "Буњевачко коло" са својим чланство већ традиционално организује чајанку, бар једном годишње, како се овај обичај не би заборавио и како би га пренели на млађе чланство. Већ коју годину за редом, домаћица чајанке је Злата Марковић која и својим послом, кроз дућан „Извор здравља“ упознаје како чланство удружења тако и све заинтерсоване о користима овог здравог напитка - теја како се некад казало за чај.

Гостима чајанке припремљен је и пригодан програм на тему чаја и чајанки у којем су учествовали чланови кола. проф. историје Марија Бојанин, Антун Петровић, Ружица Парчетић и Ена Парчетић.

А у посети Сомбору и УГ “Буњевачком колу” била је директорица Завода за проучавање културног развитка Србије Марина Лукић Цветић са сарадницима. У име домаћина, поред сламарских уметница, госте из Београда примили су председник удружења Дејан Парчетић и почасни председник кола мр Ђуро Бошњак. Разлог посете био је договор и одабир сламарских уметничких слика из фундуса слика УГ“Буњевачко коло“ које ће бити постављене у галерији Завода за проучавање културног развитка Србије почев од 13. марта.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .