16 11 2019 / 03:12

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 14 maj 2015 15:19

Удружење грађана

„Буњевачко коло“

- изборна скупштина

Резултат слика за Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ Sombor

 

 

Удружење грађана „Буњевачко коло“ Сомбор одржало је у среду, 13. маја, годишњу изборну скупштину.

Скупштини су присуствовали чланови Удружења, руководиоци и чланови секција које раде под Удружењем. На самом почетку чланству се обратио председник Дејан Парчетић,који је истакао да је велика одговорност и обавеза да се сачувају оне вредности због којих је настало „Буњевачко коло“, давне 1921. године. Председник је истакао да је поносан резултатима које данас остварује Удружење кроз низ секција и несебичним залагањем целог чланства. Један од основних задатака је да се и даље негује грађанска култура, а самим тим и да се афирмише град у коме живимо. Захвалио се градоначелнику Саши Тодоровићу и локалној самоуправи на несебичној подршци у афирмацији буњевачке националне мањине на територији западнобачког округа.

Након поздравног говора, уследили су извештаји рада за 2014. годину, као и финансијски извештај за 2014. годину. Присутнима су предочени и финансијски план, као и план рада за 2015. годину. На овогодишњој скупштини, дате се неке измене Статута Удружења, а изабрани су и нови чланови Управног и Надзорног одбора. Оно што је ново у раду УГ „Буњевачко коло“, јесте формирање Конференције, која ће се састајати свака три месеца и решавати питања која се тичу доброг функционисања Удружења.

За Конференцију су предложени: Златко Лемић, Јасна Ковачевић, дипл. правник, Антун Раич, Јасмина Ковач Пап, Жељко Петреш, Катарина Мастиловић, др. мед. сци., Борис Бошњак, дипл.инг.спец. пољопривреде, Катарина Максимовић, Јелена Чекић, дипл. правник, Александар Танцер, Марина Рабљановић, Драган Кубатов, Милан Матарић, Антун Кнези, адвокат, Драгица Иванић, Павле Блесић, уметник, Ката Вранић, професор разредне наставе, Цецилија Томић, Златко Шево.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .