21 05 2018 / 11:02

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 avgust 2017 14:57

У ПОЖЕГИ ЈЕ ОСНОВАН САВЕЗ "ЕКОНЕТ"

Половином јула у Пожеги је одржана оснивачка скупштина Савеза удружења ЕКОНЕТ. Поред Сомборског едукативног центра, оснивачи ЕКОНЕТ-а су још три организације из Србије: FORCA из Пожеге, ПРОАКТИВ из Ниша и Едукативни центар из Крушевца. На оснивачкој скупштини у Пожеги представници ове четири организације усвојили су Статут Савеза, изабрали чланове Управног одбора и договорили динамику и садржај будућих састанака од којих је први одржан у Сомбору у периоду од 15. до 17. августа.

Оснивање Савеза ЕКОНЕТ реализивано је у оквиру „CSOnnect“ Програма подршке цивилном друштву у Србији“ Регионалног центра за животну средину за Централну и Источну Европу, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу. Савез се, између осталог, бави и јачањем капацитета организација за активно укључивање у процесе креирања и унапређења локалних политика у области заштите животне средине у 6 округа: Златиборски, Моравички, Расински, Нишавски, Топлички и Западнобачки.

ЕКОНЕТ у наведеним окрузима окупља и мобилише локална удружења, инсититуције и грађане у циљу повећања партиципације грађана у процесу преговарања у оквиру поглавља 27, а након тога и у процесу креирања, имплементације и праћења локалних политика релевантних за област заштите животне средине и одрживог развоја у складу са релевантним европским политикама. Чланице Савеза ЕКОНЕТ ће током септембра реализовати активности у локалним заједницама, путем којих ће настојати да повежу грађане у својим окрузима са локалним актерима релевантним за област заштите животне средине, као што су доносиоци одлука, јавна предузећа, организације цивилног друштва, медији, бизнис сектор, неформалне групе и подигну свест грађанима о значају њиховог учешћа и доприноса решавању проблема у овој области.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .