21 01 2018 / 11:34

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 avgust 2017 14:57

У ПОЖЕГИ ЈЕ ОСНОВАН САВЕЗ "ЕКОНЕТ"

Половином јула у Пожеги је одржана оснивачка скупштина Савеза удружења ЕКОНЕТ. Поред Сомборског едукативног центра, оснивачи ЕКОНЕТ-а су још три организације из Србије: FORCA из Пожеге, ПРОАКТИВ из Ниша и Едукативни центар из Крушевца. На оснивачкој скупштини у Пожеги представници ове четири организације усвојили су Статут Савеза, изабрали чланове Управног одбора и договорили динамику и садржај будућих састанака од којих је први одржан у Сомбору у периоду од 15. до 17. августа.

Оснивање Савеза ЕКОНЕТ реализивано је у оквиру „CSOnnect“ Програма подршке цивилном друштву у Србији“ Регионалног центра за животну средину за Централну и Источну Европу, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу. Савез се, између осталог, бави и јачањем капацитета организација за активно укључивање у процесе креирања и унапређења локалних политика у области заштите животне средине у 6 округа: Златиборски, Моравички, Расински, Нишавски, Топлички и Западнобачки.

ЕКОНЕТ у наведеним окрузима окупља и мобилише локална удружења, инсититуције и грађане у циљу повећања партиципације грађана у процесу преговарања у оквиру поглавља 27, а након тога и у процесу креирања, имплементације и праћења локалних политика релевантних за област заштите животне средине и одрживог развоја у складу са релевантним европским политикама. Чланице Савеза ЕКОНЕТ ће током септембра реализовати активности у локалним заједницама, путем којих ће настојати да повежу грађане у својим окрузима са локалним актерима релевантним за област заштите животне средине, као што су доносиоци одлука, јавна предузећа, организације цивилног друштва, медији, бизнис сектор, неформалне групе и подигну свест грађанима о значају њиховог учешћа и доприноса решавању проблема у овој области.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .