21 05 2018 / 10:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 septembar 2017 14:26

Први ватрогасни камп

на немачком језику

 

 

 

Удружење Немаца „Герхард“ је од 24. августа до 1. септембра организовало први ватрогасни камп на немачком језику, који је реализиван у кампу Црвеног крста у Бачком Моноштору. На кампу је учествовало 14 младих, једанаест девојчица и три дечака, из Хрватске и Србије, које занима ангажовање у оквиру добровољних ватрогасних друштава, као и прва помоћ.

Учесници су дневно учествовали на три радионице, које су органиоване под руководством три искусна референта из Немачке. Последњи дан организована је пријатељска утакмица између тима учесника кампа и тима ДВД Бачки Моноштор. Дружење ове две екипе је настављено уз логорску ватру. Учесници кампа су се у оквиру излета упознали са лепотама Природног резервата „Горње Подунавље“, а посетили су и Жупанију и Ватрограсни службу у Сомбору. У вечерњем програму млади су могли да се одлуче за различите забавне програме, који су допринели јачању њихових интеркултуралних компетенција.

Летњи камп је омогућен уз помоћ средстава Фондације немачке Савезне државе Баден-Витемберг, преко Фондације за културу Подунавских Шваба Савезне државе Баден-Витемберг.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .