24 09 2017 / 23:08

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
среда, 06 септембар 2017 14:26

Први ватрогасни камп

на немачком језику

 

 

 

Удружење Немаца „Герхард“ је од 24. августа до 1. септембра организовало први ватрогасни камп на немачком језику, који је реализиван у кампу Црвеног крста у Бачком Моноштору. На кампу је учествовало 14 младих, једанаест девојчица и три дечака, из Хрватске и Србије, које занима ангажовање у оквиру добровољних ватрогасних друштава, као и прва помоћ.

Учесници су дневно учествовали на три радионице, које су органиоване под руководством три искусна референта из Немачке. Последњи дан организована је пријатељска утакмица између тима учесника кампа и тима ДВД Бачки Моноштор. Дружење ове две екипе је настављено уз логорску ватру. Учесници кампа су се у оквиру излета упознали са лепотама Природног резервата „Горње Подунавље“, а посетили су и Жупанију и Ватрограсни службу у Сомбору. У вечерњем програму млади су могли да се одлуче за различите забавне програме, који су допринели јачању њихових интеркултуралних компетенција.

Летњи камп је омогућен уз помоћ средстава Фондације немачке Савезне државе Баден-Витемберг, преко Фондације за културу Подунавских Шваба Савезне државе Баден-Витемберг.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .