20 01 2019 / 10:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 19 januar 2018 15:40

"Bogojavljensko plivanje"


video prilog

 

 

Zavičajno udruženja Srba „Korijeni“, uz podršku Sportskog saveza grada Sombora, a pod pokroviteljstvom grada Sombora, po 7. put u našem gradu organizovalo je manifastaciju “Bogojavljensko plivanje za Časni krst”.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: “Ovo je sin moj i njega poslušajte”. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.Reč je o jednom od 15 najvećih hrišćanskih praznika, a tog dana u svim crkvama i hramovima se osvećuje voda koju narod uzima i nosi kućama, jer se veruje da ima duhovna i lekovita svojstva.

Za manifestaciju na Gradskom kupalištu “Štrand” prijavilo se se 27 građana da uđe u vodu i učestvuje u trci. Prvi do Časnog krsta ove godine je stigao Lazar Dedić iz Sombora. Lazaru je ovo drugi put da prvi stigne do Časnog krsta. Isti cilj je ostvario i 2016. godine.

Ova manifestacija se na današnji dan organizovala u mnogim mestima i gradovima širom Srbije, a kod nas je iz godine u godinu sve bolje organizovana i uspešnija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .