16 10 2019 / 17:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 mart 2018 16:02

IFA regionalni sastanak

 

 

Od 1994. godine Institut za odnose sa inostranstvom, Ifa, sa sedištem u Štutgartu, upućuje mlade menadžere za kulturu i urednike u organizacije nemačke nacionalne zajednice u istočnoj Evropi i Zajednici nezavisnih država. Upućeni menadžeri imaju zadatak da svoje institucije domaćine podrže u realizaciji projekata vezanih za nemačku nacionalnu zajednicu. Na taj način Ifa ostvaruje svoj cilj izgradnje mostova saradnje.

Ovogodišnji ifa regionalni sastanak održan je od 5. do 9. marta, prvi put u Udruženju Nemaca Gerhard u Somboru, gde se nalazi radno mesto jednog menadžera za kulturu. Tokom nedelje, upućeni ifa-menadžeri za kulturu i institucije, domaćini iz Srbije, Rumunije i Mađarske su, zajedno sa predstavnicima ifa iz Štutgarta evaluirali dosadašnji rad i razvijali planove i ideje za dalji napredak. Učesnici su u sklopu regionalnog sastanka imali priliku da učestvuju na obuci sa temom Mediji i odnosi sa javnošću - uz pomoć društvenih mreža.

Održan je sastanak umrežavanja, kom su prisustvovali predstavnici mnogih udruženja i organizacija nemačke nacionalne zajednice iz Srbije, Mađarske i Rumunije. Osim delegacije Instituta za odnose sa inostranstvom, sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih nemačkih posredničkih organizacija kulturne i obrazovne politike. Prisutna je bila i Dorin Šikorski, ataše za kulturu i štampu iz nemačke ambasade u Beogradu.

U okviru ove manifestacije, menadžeri za kulturu i urednici su prezentovali realizovane projekte u okviru svojih institucija. Nakon toga, učesnici su imali priliku da se uključe u interaktivnu radionicu sa temom rad sa mladima. Uz pomoć referentkinje Ljiljane Šotra iz organizacije Balkan let`s get up!, učesnici su diskutovali o daljim mogućnostima rada sa mladima u okviru svojih institucija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .