20 01 2019 / 21:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 13 mart 2018 16:02

IFA regionalni sastanak

 

 

Od 1994. godine Institut za odnose sa inostranstvom, Ifa, sa sedištem u Štutgartu, upućuje mlade menadžere za kulturu i urednike u organizacije nemačke nacionalne zajednice u istočnoj Evropi i Zajednici nezavisnih država. Upućeni menadžeri imaju zadatak da svoje institucije domaćine podrže u realizaciji projekata vezanih za nemačku nacionalnu zajednicu. Na taj način Ifa ostvaruje svoj cilj izgradnje mostova saradnje.

Ovogodišnji ifa regionalni sastanak održan je od 5. do 9. marta, prvi put u Udruženju Nemaca Gerhard u Somboru, gde se nalazi radno mesto jednog menadžera za kulturu. Tokom nedelje, upućeni ifa-menadžeri za kulturu i institucije, domaćini iz Srbije, Rumunije i Mađarske su, zajedno sa predstavnicima ifa iz Štutgarta evaluirali dosadašnji rad i razvijali planove i ideje za dalji napredak. Učesnici su u sklopu regionalnog sastanka imali priliku da učestvuju na obuci sa temom Mediji i odnosi sa javnošću - uz pomoć društvenih mreža.

Održan je sastanak umrežavanja, kom su prisustvovali predstavnici mnogih udruženja i organizacija nemačke nacionalne zajednice iz Srbije, Mađarske i Rumunije. Osim delegacije Instituta za odnose sa inostranstvom, sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih nemačkih posredničkih organizacija kulturne i obrazovne politike. Prisutna je bila i Dorin Šikorski, ataše za kulturu i štampu iz nemačke ambasade u Beogradu.

U okviru ove manifestacije, menadžeri za kulturu i urednici su prezentovali realizovane projekte u okviru svojih institucija. Nakon toga, učesnici su imali priliku da se uključe u interaktivnu radionicu sa temom rad sa mladima. Uz pomoć referentkinje Ljiljane Šotra iz organizacije Balkan let`s get up!, učesnici su diskutovali o daljim mogućnostima rada sa mladima u okviru svojih institucija.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .