14 11 2018 / 13:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 jun 2018 15:14

U Somboru održani "Dani kulture
i tradicije Srba i Bunjevaca"

 


 

U organizaciji Udruženja građana „Bunjevačko kolo“, od 01. do 03. juna, u Somboru održani su „Dani kulture i tradicije Srba i Bunjevaca“.

Prvog dana manifestacije održana je istorijska tribina u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“ na kojoj je pofesor istorije Arsen Mijatović govorio o istoriji Srba i Bunjevaca u periodu od 1918. do 1940. godine. U kulturno umetničkom programu učestvovale su „Varošanke“ i  Aleksandra Medurić Kalčan koja je pročitala pesme Milana Rakića, Alekse Šantića i Geze Babjanovića.

Drugi dan je realizovan u dvorištu Gradskog muzeja grada Sombora, gde je priređena izložba slika rađenih u tehnici slame, članica slamarske sekcije udruženja i izložba staparskih ćilima Udruženja žena „Staparska ruža“. Ujedno je održana i radionica slamarenja za decu i odrasle na kojoj su se zainteresovani uputili u osnove izrade rukotvorina od slame.

Trećeg dana je u Gradskoj kući priređen koncert na kojem su nastupali Gradski narodni orkestar „Spomenari“, Tamburaški sastav Emila Antunića, Etno-muzikološki smer muzičke škole „Petar Konjović“ – klasa profestora Ivane Madžarac i Zorana Bogdanovića, grupa „Prijatelji“ i Kristina Perić koja je na gajdama odsvirala bunjevački i baranjski splet igara.

Manifestaciju su podržali Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .