19 02 2019 / 08:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 jun 2018 15:14

U Somboru održani "Dani kulture
i tradicije Srba i Bunjevaca"

 


 

U organizaciji Udruženja građana „Bunjevačko kolo“, od 01. do 03. juna, u Somboru održani su „Dani kulture i tradicije Srba i Bunjevaca“.

Prvog dana manifestacije održana je istorijska tribina u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“ na kojoj je pofesor istorije Arsen Mijatović govorio o istoriji Srba i Bunjevaca u periodu od 1918. do 1940. godine. U kulturno umetničkom programu učestvovale su „Varošanke“ i  Aleksandra Medurić Kalčan koja je pročitala pesme Milana Rakića, Alekse Šantića i Geze Babjanovića.

Drugi dan je realizovan u dvorištu Gradskog muzeja grada Sombora, gde je priređena izložba slika rađenih u tehnici slame, članica slamarske sekcije udruženja i izložba staparskih ćilima Udruženja žena „Staparska ruža“. Ujedno je održana i radionica slamarenja za decu i odrasle na kojoj su se zainteresovani uputili u osnove izrade rukotvorina od slame.

Trećeg dana je u Gradskoj kući priređen koncert na kojem su nastupali Gradski narodni orkestar „Spomenari“, Tamburaški sastav Emila Antunića, Etno-muzikološki smer muzičke škole „Petar Konjović“ – klasa profestora Ivane Madžarac i Zorana Bogdanovića, grupa „Prijatelji“ i Kristina Perić koja je na gajdama odsvirala bunjevački i baranjski splet igara.

Manifestaciju su podržali Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .