22 05 2019 / 08:03

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 04 decembar 2018 16:40

Obuke „Jačanje kompetencija

za pripremu i realizaciju

projekata finansiranih iz

sredstava EU i drugih

međunarodnih fondova“

 


 

Proteklog vikenda u Omladnskom klubu Grada Sombora uspešno je završena realizacija obuke pod nazivom nazivom „Jačanje kompetencija za pripremu i realizaciju projekata finansiranih iz sredstava EU i drugih međunarodnih fondova“.

Obuka je organizovana u sklopu projekta „Mlad se promeni, za posao pokreni 4.0 - unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom i Somborskim omladinskim Boom-om uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U obuci je učestvovalo 17 mladih sa područja Sombora i okolnih naselja. Tokom šest dana obuke mladi su unapredili znanja i veštine za prikupljanje finansijskih sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova kao što su ERASMUS+, EYF, IPA, Savet Evrope, COST i stranih ambasada u Srbiji.

Polaznici pomenute obuke razvili su veštine umrežavanja i strateškog organizovanja pripreme predloga projekata. Identifikovani su relevatni problemi u lokalnoj zajednici kao i mogućnost korišćenja projektnog finansiranja za rešavanje tih problema. Na kraju ciklusa, polaznici su kreirali nacrte projekata za potencijalno apliciranje kod međunarodnih donatora.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .