12 11 2019 / 04:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 30 april 2019 13:56

Izložba

šarenih uskršnjih jaja

i Tucijada

 

video prilog

Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ organizovalo je i ove godine, na praznik, Uskrs,  izložbu šarenih uskršnjih jaja i Tucijadu.

U nedelju pre podne na Trgu Svetog Đorđa izloženi su radovi nastali na radionici nedelju dana pre, održanoj u Srpskoj čitaonici. Preko stotinu šarenih jaja i uskršnjih dekoracija, urađenih rukama najmlađih stanovnika našeg grada,  ukrasilo je somborsku glavnu ulicu. Posle uskršnje liturgije u Hramu Svetog Đorđa, pored izložbe organizovan je i kratak muzički program u kom su akteri bili Crkveni hor „ Sveti car Konstantin i carica Jelena“. Nakon toga, uz pomoć sponzora, Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ podelilo je nagrade i pohvale za najuspešnije radove, po uzrasnim kategorijama i tehnici izrade.

Najinteresantniji deo manifestacije je svake godine popularna „Tucijada“. Svi koji su želeli da učestvuju poneli su od kuće šareno jaje i prijavili se za takmičenje. Uglavnom su to bila deca, ali u takmičenju se našlo i nekoliko starijih somboraca.  Više o svemu  ispred organizatora rekao nam je Dušan Sekulić.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .