19 11 2019 / 17:11

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 16 oktobar 2019 19:10

Seminar „Mladi u dijalogu“

 


Proteklog vikenda, u prostorijama Udruženja Nemaca „Gerhard“, održan je seminar „Mladi u dijalogu“, koji je u saradnji sa Fakultetom političkih nauka iz Beograda organizovala Fondacija "Konrad Adenauer". Gradonačelnica Grada Sombora, Dušanka Golubović je sa svojim saradnicima srdačno dočekala predstavnike fondacije, koji već tradicionalno svoje programe realizuju u Somboru.

25 učesnika - studenata, predstavnika nemačke nacionalne zajednice, Nacionalnog  Saveta, Mihael Plac, Peter Rang, kao i predstavnici Gradske uprave Grada Sombora, Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice za oblast internacionalne saradnje i Silard Janković, član Gradskog veća za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama razmenili su mišljenja na temu etničkog diverziteta na Balkanu.

U toku trodnevnog seminara, na različitim panelima, održane su dinamične diskusije, razmenjivana su mišljenja i stavovi te se pokušalo doći do zaključka, na koji način se u budućnosti može ostvariti skladan suživot različitih naroda na Balkanu. U centru diskusija stajalo je pitanje političkog obrazovanja, političkog zastupništva nacionalnih zajednica i regionalnih izazova tokom procesa pristupanja Evropskoj uniji.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .