20 06 2018 / 07:27

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 13 jul 2017 15:07

Помоћ за избеглице у Кули

 

 

 

На основу обавештења Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и захтева за помоћ у хуманитарним пакетима хране за најугроженије породице избегличке популације на територији општине Кула, који је повереница за избеглице упутила Комесаријату за избеглице и миграције и Одлуке Комесаријата о додели помоћи, повереница Комесаријата за избеглице и  миграције за избеглице расписала је Јавни позив за евидентирање потенцијалних корисника помоћи у пакетима хране за избеглице и интерно расељених лица, са боравиштем на територији општине Кула.

Право на доделу Помоћи могу да остваре најугроженије избеглице са важећом избегличком легитимацијом и интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Кула. Уз пријавни образац за доделу пакета помоћи у храни, који се преузима код повереника Комесаријата за избеглице и у месним канцеларијама, подносилац је дужан да достави фотокопије нових избегличких легитимација или фотокопије расељеничких легитимација и очитаних личних карата, за малолетна лица фотокопије извода из Матичне књиге рођених; доказе о примањимаили фотокопију здравствене књижице и радне књижице, за пензионере чек од пензије или уверење да није корисник пензије у Републици Србији и изјава да није корисник пензије у Републици  Хрватској; Решење о телесном инвалидитету, решење о категоризацији, а за лица са здравственим проблемима лекарски налази из 2016. или 2017. године.

Пријавни образац се може добити код поверенице за избеглице, у месним канцеларијама у свим местима општине и на сајту општине Кула. Пријаве се подносе код поверенице за избеглице у општинској управи Кула или препорученом пошиљком.

Рок за подношење пријавног обрасца са пратећом документацијом је до  21. јула у 14 часова.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .