22 09 2017 / 04:43

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
четвртак, 13 јул 2017 15:07

Помоћ за избеглице у Кули

 

 

 

На основу обавештења Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и захтева за помоћ у хуманитарним пакетима хране за најугроженије породице избегличке популације на територији општине Кула, који је повереница за избеглице упутила Комесаријату за избеглице и миграције и Одлуке Комесаријата о додели помоћи, повереница Комесаријата за избеглице и  миграције за избеглице расписала је Јавни позив за евидентирање потенцијалних корисника помоћи у пакетима хране за избеглице и интерно расељених лица, са боравиштем на територији општине Кула.

Право на доделу Помоћи могу да остваре најугроженије избеглице са важећом избегличком легитимацијом и интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Кула. Уз пријавни образац за доделу пакета помоћи у храни, који се преузима код повереника Комесаријата за избеглице и у месним канцеларијама, подносилац је дужан да достави фотокопије нових избегличких легитимација или фотокопије расељеничких легитимација и очитаних личних карата, за малолетна лица фотокопије извода из Матичне књиге рођених; доказе о примањимаили фотокопију здравствене књижице и радне књижице, за пензионере чек од пензије или уверење да није корисник пензије у Републици Србији и изјава да није корисник пензије у Републици  Хрватској; Решење о телесном инвалидитету, решење о категоризацији, а за лица са здравственим проблемима лекарски налази из 2016. или 2017. године.

Пријавни образац се може добити код поверенице за избеглице, у месним канцеларијама у свим местима општине и на сајту општине Кула. Пријаве се подносе код поверенице за избеглице у општинској управи Кула или препорученом пошиљком.

Рок за подношење пријавног обрасца са пратећом документацијом је до  21. јула у 14 часова.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .