17 07 2018 / 09:56

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 10 avgust 2017 14:37

Јелена Обрадовић

 

Резултат слика за Jelena Obradović iz Sonte

 

 

Мала Јелена Обрадовић из Сонте велики је борац. Иако је рођена са свега 680 грама и била животно угрожена пуних годину дана, данас је лепа и насмејана девојчица. Јеленина мајка Дијана се принудно породила у петом месецу трудноће. Девојчица је имала трећи на четврти степен крварења у мозгу, плућа јој нису радила и њена борба за живот трајала је пуних годину дана у болници у Новом Саду. Дијагностификована јој је церебрална парализа, а поред тога, имала је и великих проблема са плућима. До пете године су јој родитељи морали аспиратором извлачити секрет из плућа да би могла дисати, а тек у шестој години је почела самостално и стабилно да седи. Муке кроз које су прошли њени родитељи, Зоран и Дијана Обрадовић, нису утицале на то да они сачувају оптимизам. Захваљујући њиховим напорима, као и свесрдној помоћи њима блиских људи, Јелена је данас, са својих 7 година, изузетно напредовала.

Породица Обрадовић је у фебруару месецу прошле године прикупљала новац за операцију своје ћерке у Аустрији, а која је, са све пропратним трошковима, коштала око 7.000 евра. Захваљујући људима добре воље, новац је сакупљен. Јелена је у августу месецу прошле године оперисана, а пре неколико дана је направила своје прве самосталне кораке. Зоран и Дијана су пресрећни због овако важне ствари која се догодила у њиховим животима и жеља им је да јавно захвале свим људима који су учествовали у прикупљању новца, свим појединачним донаторима, фирмама, установама и медијима.

Малу Јелену ускоро очекује контролни преглед у Аустрији. Очекује је још пуно вежби и терапија,а значајну улогу у свему томе има и њен старији брат Никола, који је њена велика подршка и ослонац.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .