14 12 2017 / 20:06

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 10 avgust 2017 14:37

Јелена Обрадовић

 

Резултат слика за Jelena Obradović iz Sonte

 

 

Мала Јелена Обрадовић из Сонте велики је борац. Иако је рођена са свега 680 грама и била животно угрожена пуних годину дана, данас је лепа и насмејана девојчица. Јеленина мајка Дијана се принудно породила у петом месецу трудноће. Девојчица је имала трећи на четврти степен крварења у мозгу, плућа јој нису радила и њена борба за живот трајала је пуних годину дана у болници у Новом Саду. Дијагностификована јој је церебрална парализа, а поред тога, имала је и великих проблема са плућима. До пете године су јој родитељи морали аспиратором извлачити секрет из плућа да би могла дисати, а тек у шестој години је почела самостално и стабилно да седи. Муке кроз које су прошли њени родитељи, Зоран и Дијана Обрадовић, нису утицале на то да они сачувају оптимизам. Захваљујући њиховим напорима, као и свесрдној помоћи њима блиских људи, Јелена је данас, са својих 7 година, изузетно напредовала.

Породица Обрадовић је у фебруару месецу прошле године прикупљала новац за операцију своје ћерке у Аустрији, а која је, са све пропратним трошковима, коштала око 7.000 евра. Захваљујући људима добре воље, новац је сакупљен. Јелена је у августу месецу прошле године оперисана, а пре неколико дана је направила своје прве самосталне кораке. Зоран и Дијана су пресрећни због овако важне ствари која се догодила у њиховим животима и жеља им је да јавно захвале свим људима који су учествовали у прикупљању новца, свим појединачним донаторима, фирмама, установама и медијима.

Малу Јелену ускоро очекује контролни преглед у Аустрији. Очекује је још пуно вежби и терапија,а значајну улогу у свему томе има и њен старији брат Никола, који је њена велика подршка и ослонац.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

Banja Junaković

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

MAX STAR Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .