22 06 2018 / 18:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 11 avgust 2017 16:07

Почиње

"Бодрог фест 2017"

 

Резултат слика за Bodrog fest 2017

 

 

Од 2005. године, другог викенда августа у Бачком Моноштору се одржава фестивал културе и традиције Бодрог фест. Основна идеја је да се кроз старе занате, домаће производе, традиционална јела, пиће, обичаје, ношње, игре и песме, као и природне лепоте Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ ово село гостима представи као туристичка дестинација. Ове године, посебан акценат је стављен на новопроглашени UNESCO резерват биосфере „Бачко Подунавље“, чији значајан део чине управо „Горње Подунавље“ и Бачки Моноштор.

Бодрог фест 2017. биће одржан 11. и 12. августа, по тринаести пут.Данас, првог дана фестивала, биће организован Бодрошки котлић, такмичење у кувању рибљег паприкаша уз музику групе „Апсолутно романтично“. У суботу, 12. августа, манифестација почиње ујутро у 10:00х са програмом за децу, а након тога следе изложбе фотографија и слика, промоција књиге „Шокачка ношња – Бачки Моноштор“, свечано отварање, фијакеријада, културно-уметнички програми, класични програм са наступима хорова и солиста у цркви, наступи фолклора, концерт у 20х као и програм за младе „Bodrog by night“. На концерту од 20х госте ће забављати састав „Равница“ (Су), а у склопу програма „Bodrog by night“ – бенд „The Jive“ са Соњом Бакиц.

Током целог дана у центру села биће постављени штандови са домаћим и производима старих заната, колачима, винима и ракијом..., а у свим локалима служиће се традиционална моношторска јела.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .