22 08 2017 / 09:16

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
петак, 11 август 2017 16:07

Почиње

"Бодрог фест 2017"

 

Резултат слика за Bodrog fest 2017

 

 

Од 2005. године, другог викенда августа у Бачком Моноштору се одржава фестивал културе и традиције Бодрог фест. Основна идеја је да се кроз старе занате, домаће производе, традиционална јела, пиће, обичаје, ношње, игре и песме, као и природне лепоте Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“ ово село гостима представи као туристичка дестинација. Ове године, посебан акценат је стављен на новопроглашени UNESCO резерват биосфере „Бачко Подунавље“, чији значајан део чине управо „Горње Подунавље“ и Бачки Моноштор.

Бодрог фест 2017. биће одржан 11. и 12. августа, по тринаести пут.Данас, првог дана фестивала, биће организован Бодрошки котлић, такмичење у кувању рибљег паприкаша уз музику групе „Апсолутно романтично“. У суботу, 12. августа, манифестација почиње ујутро у 10:00х са програмом за децу, а након тога следе изложбе фотографија и слика, промоција књиге „Шокачка ношња – Бачки Моноштор“, свечано отварање, фијакеријада, културно-уметнички програми, класични програм са наступима хорова и солиста у цркви, наступи фолклора, концерт у 20х као и програм за младе „Bodrog by night“. На концерту од 20х госте ће забављати састав „Равница“ (Су), а у склопу програма „Bodrog by night“ – бенд „The Jive“ са Соњом Бакиц.

Током целог дана у центру села биће постављени штандови са домаћим и производима старих заната, колачима, винима и ракијом..., а у свим локалима служиће се традиционална моношторска јела.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

RIA Cosmetics

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .