21 01 2018 / 11:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 31 avgust 2017 18:07

ЂАЦИ СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА ДОБИЋЕ

ШКОЛСКЕ РАНЧЕВЕ

Представницима свих 13 војвођанских школа за образовање деце са сметњама у развоју, уручени су у Покрајинској влади ваучери за школске ранчеве њиховим ученицима. Школски ранац добиће укупно 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају ове специјалне школе на територији АП Војводине.

Домаћини пријема за директоре школских установа за образовање ђака са сметњама у развоју, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, истакли су да је реч о акцији која има немерљив значај, јер је реч о помоћи малишанима који и поред својих проблема треба да се равноправно образују.

Њилаш је истакао да у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање на располагању имају 4.000 школских ранчева. Део је упућен деци у поменутим школама, која су за Покрајинску владу приоритет. Сагледавши укупну политику у образовању, закључено је да су ове школе међу приоритетима и када је реч о извођењу радова у оквиру њихове санације и реконструкције за коју ће у покрајинским буџету за наредну годину бити још више средстава.

Проф. др Зоран Милошевић је истакао да је ово најбоља честитка деци, родитељима и наставницима за почетак нове школске године.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .