22 06 2018 / 18:31

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 01 septembar 2017 14:14

У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ У ОЏАЦИМА

РЕКОНСТРУИСАНИ САНИТАРНИ ЧВОРОВИ

У централном објекту Предшколске установе „Полетарац“ у Оџацима завршена је реконструкција санитарних чворова, који нису комплетно обнављани од како је објекат отворен пре четрдесет година. Радове је финансирала локална самоуправа у Оџацима са близу четири милиона динара. Реконструкцијом санитарних чворова створени су бољи услови за боравак деце, купатила сада изгледају модерно и лепо, у шта се уверила и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић, која је заједно са својим помоћником Милорадом Станишићем посетила „Полетарац“, поводом завршетка радова.

Представници локалне самоуправе обишли су и објекат „Парк“ у Оџацима, где су уз минимална улагања створени услови за целодневни боравак деце. Председница Васиљковић је најавила и отварање новог вртића у Дероњама, у објекту који је адаптиран и опремљен средствима Фондације Новак Ђоковић у партнерству са локалном самоуправом.

Председница општине Оџаци истог дана је обишла и вртиће у Бачком Грачацу и Бачком Брестовцу, а изразила је жељу да у наредном периоду обиђе објекте ПУ „Полетарац“ и у свим другим насељеним местима на територији општине.

Директорка „Полетарца“ Јелена Селак задовољна је сарадњом са локалном самоуправом, која помаже да се створе услови за квалитетнији рад за децом. Резултат те сарадње је да оџачка предшколска установа из године у годину проширује своје капацитете и нуди нове услуге родитељима, све у циљу да малишани из општине Оџаци добију боље услове за одрастање и образовање.

У радној 2017/2018. години ПУ „Полетарац“ примиће 589 деце, што је за двадесетак малишана више у односу на лане. Према речима директорке Селак, на нивоу установе ће ове године бити мање припремно-предшколских група, јер је мањи број предшколаца, али је зато већи обухват деце од 3 до 5 година, за коју су отворене нове групе у Дероњама и Каравукову. Такође су у Оџацима, након спроведеног конкурса у мају и објављених првих листа примљене деце, током лета обезбеђени услови да још четрдесетеро деце добије место у вртићу, за колико је смањена листа чекања на којој се налази још тридесетак малишана, наводи директорка „Полетарца“.

Локална самоуправа је изашла у сусрет „Полетарцу“ и када је требало набавити нову машину за прање суђа у кухињи у централном објекту, јер се стара покварила. За ту намену је ребалансом буџета општине у јулу обезбеђено 800.000 динара. У кухињи у централном објекту припремају се оброци за децу из још два објекта предшколске установе у Оџацима, као и за кориснике Удружења за помоћ МНРО „Златна барка“.

Одељење за друштвене делатности у Оџацима је кренуло и у припрему одлуке која ће омогућити да деца са сметњама у развоју, која не могу самостално да бораве у вртићу, добију личне пратиоце. „Полетарац“ је као установа изразио потребу, а локална самоуправа подржала иницијативу да се тој деци која раде по индивидуалном образовном програму, обезбеди услуга личног пратиоца као додатни вид подршке. Одлука би у наредном периоду требало да се нађе пред одборницима Скупштине општине, који треба да дају зелено светло.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .