21 05 2018 / 11:04

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 07 septembar 2017 15:15

Прваци у Кули

 

 

 

Председник општине Кула Перица Видекањић и руководилац Одељења за друштвене делатности Драгана Потпара посетили су Основну школу „Иса Бајић“ у Кули и ђацима првацима уручили симболичне поклоне. Они су  на почетку нове школске године малишанима уручили саобраћајне пакете, који садрже саобаћајни буквар и флуоресцентни прслук.

Такође, заменик председника општине Кула Карољ Валка поделио је поклоне у ОШ „Петефи бригада“, а поклони ће бити подељени до краја седмице у свим школама у насељеним местима општине Кула.Према речима Видекањића, поклон је мали знак пажње како би се нови ђаци сећали првог дана школе. Он је рекао да је безбедност  у саобраћају стална и горућа тема, као и да ђаци прваци сада постају и нови учесници у саобраћају. Он је упутио апел возачима да возе пажљиво и успоре поред школе.

Видекањић је, поред завршених радова на опремању учионица и постојећих радова на постављању рачунара у учиниоцама, најавио нове радове на санацији старе зграде школе, како би ђаци који похађају наставу добили адекватне услове за учење. Подсећања ради, ова школа је ове године од покрајинског секретаријата за спорт и омладину привукла средства у износу од 1,3 милиона динара за финансирање програма под називом „Вежбам за будућност“. Одобрена средства биће утрошена на инвестиционо одржавање ученичких свлачионица и припадајућих санитарних чворова. Средства су добијена и од Секретаријата за образовање, који је одобрио 3.900.000 динара за инвестиционо одржавање школске зграде. Такође, ова школа је недавно добила средства од Министарства правде за реализацију пројекта „Иса Бајић“„Информатизација школе“. На име тог пројекта овој школи су додељена средства у износу од 1.585.420 динара. Добијена средства ће бити утрошена на подизање нивоа опремљености школе информатичком опремом.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .