21 01 2018 / 11:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 07 septembar 2017 15:30

Роми у Општини Оџаци


 

 


У току протекле недеље одржан је састанак Координационог тела пројекта „Да сваки Ром има дом“. Координационо тело се састало у ширем саставу. Поред представника општине Оџаци и Хаусинг Центра, састанку су присуствовали и секретари месних заједница Бачки Брестовац, Бачки Грачац, Богојево, Дероње, Каравуково и Лалић, као и представици ромске невладине организације „Ромско срце“ из Раткова.

Циљ састанка био је да се представници месних заједница у којима ће бити реализована изградња објеката и инфраструктуре и представници невладиних организација упознају са детаљима пројекта и обимом планираних интервенција у насељима.

За потребе састанка Хаусинг Центар је израдио 3Д моделе планираних стамбених објеката. За сваку парцелу је припремљен приказ будућих објеката из кога се може видети и њихов утицај на квалитет окружења. Иако су представници месних заједница кроз медијске прилоге које је општина недавно иницирала већ били обавештени о пројекту, овај састанак омогућио је отварање разговора о детаљима.

Представници месних заједница су поздравили напоре општине Оџаци да коначно разреши ситуацију неадкватног становања ромске популације у подстандардном Новом насељу у Богојеву.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније, кофинансиран средствима Владе Републике Србије и општине Оџаци, а реализоваће га Хаусинг Центар и општина Оџаци у периоду од 7. јуна 2017. до 6. фебруара 2019. Вредност пројекта је 1.050.000 евра.

Пројекат „Подршка адекватном и одрживом становању Рома у општини Оџаци – Да сваки Ром има дом“ предвиђа изградњу 34 стамбене јединице у насељеним местима Богојево, Каравуково, Бачки Брестовац, Бачки Грачац и Лалић, ради расељавања подстандардног Новог насеља у Богојеву; изградњу недостајуће инфраструктуре у насељу Черга у Дероњама.

У Новом насељу у Богојеву живе 34 ромске породице са 106 становника, од којих је 34 малолетне деце.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .