21 05 2018 / 10:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 07 septembar 2017 15:30

Роми у Општини Оџаци


 

 


У току протекле недеље одржан је састанак Координационог тела пројекта „Да сваки Ром има дом“. Координационо тело се састало у ширем саставу. Поред представника општине Оџаци и Хаусинг Центра, састанку су присуствовали и секретари месних заједница Бачки Брестовац, Бачки Грачац, Богојево, Дероње, Каравуково и Лалић, као и представици ромске невладине организације „Ромско срце“ из Раткова.

Циљ састанка био је да се представници месних заједница у којима ће бити реализована изградња објеката и инфраструктуре и представници невладиних организација упознају са детаљима пројекта и обимом планираних интервенција у насељима.

За потребе састанка Хаусинг Центар је израдио 3Д моделе планираних стамбених објеката. За сваку парцелу је припремљен приказ будућих објеката из кога се може видети и њихов утицај на квалитет окружења. Иако су представници месних заједница кроз медијске прилоге које је општина недавно иницирала већ били обавештени о пројекту, овај састанак омогућио је отварање разговора о детаљима.

Представници месних заједница су поздравили напоре општине Оџаци да коначно разреши ситуацију неадкватног становања ромске популације у подстандардном Новом насељу у Богојеву.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније, кофинансиран средствима Владе Републике Србије и општине Оџаци, а реализоваће га Хаусинг Центар и општина Оџаци у периоду од 7. јуна 2017. до 6. фебруара 2019. Вредност пројекта је 1.050.000 евра.

Пројекат „Подршка адекватном и одрживом становању Рома у општини Оџаци – Да сваки Ром има дом“ предвиђа изградњу 34 стамбене јединице у насељеним местима Богојево, Каравуково, Бачки Брестовац, Бачки Грачац и Лалић, ради расељавања подстандардног Новог насеља у Богојеву; изградњу недостајуће инфраструктуре у насељу Черга у Дероњама.

У Новом насељу у Богојеву живе 34 ромске породице са 106 становника, од којих је 34 малолетне деце.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .