18 01 2018 / 08:55

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 13 septembar 2017 15:55

Изградња

канализационе мреже

 

 

 


На више од десет места у Кули и Црвенки се тренутно одвијају радови на изградњи канализационе мреже, док су постављене цеви за Потисни вод у дужини од 9 километара, а преостало је само да се ураде завршни радови. Поред тога, у Црвенки су у току радови на изградњи централног комплекса, који ће отпадне воде из Црвенке транспортовати Потисним водом за Кулу.

Реализацијом овог пројекта спречиће се одливање фекалних вода у овај канал и створити услови за његово чишћење, нормалан живот грађана који живе у непосредној близини канала, као и свих Куљана и Црвенчана који деценијама трпе непријатне мирисе који угрожавају здравље.

Према речима одговорног надзорног органа Иштвана Роке, радови се одвијају у складу са динамичким планом, а преостало је да се у Кули уради око 2,5 км канализационе мреже од укупно 13 км, док је у Црвенки урађено 14 км од укупно 28.

Траса Потисног вода се креће од излаза из Црвенке уз канал према Кули, испод Великог Бачког канала и „Бегејца“, а потом иде у Улицу Петра Драпшина целом дужином, све до излаза из Куле, где се улива у постојећи гравитациони канал који води ка врбашком пречистачу отпадних вода.Изградњом канализације и потисног вода, отпадне воде из домаћинстава прикупљаће се ка магистралном колектору, изграђеном између Куле и Врбаса. На овај начин се обезбеђују додатне количине отпадних вода, што ће допринети раду заједничког Централног постројења за прераду отпадних вода Куле и Врбаса.

Изградња Потисног вода и канализационе мреже представља највеће инвестиционо улагање општине Кула, а новац је значајним делом обезбеђен из општинског буџета, 300 милиона динара, а једнаким износом овај пројекат су подржали покрајинска и републичка власт.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .