23 07 2018 / 11:12

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 13 septembar 2017 15:55

Изградња

канализационе мреже

 

 

 


На више од десет места у Кули и Црвенки се тренутно одвијају радови на изградњи канализационе мреже, док су постављене цеви за Потисни вод у дужини од 9 километара, а преостало је само да се ураде завршни радови. Поред тога, у Црвенки су у току радови на изградњи централног комплекса, који ће отпадне воде из Црвенке транспортовати Потисним водом за Кулу.

Реализацијом овог пројекта спречиће се одливање фекалних вода у овај канал и створити услови за његово чишћење, нормалан живот грађана који живе у непосредној близини канала, као и свих Куљана и Црвенчана који деценијама трпе непријатне мирисе који угрожавају здравље.

Према речима одговорног надзорног органа Иштвана Роке, радови се одвијају у складу са динамичким планом, а преостало је да се у Кули уради око 2,5 км канализационе мреже од укупно 13 км, док је у Црвенки урађено 14 км од укупно 28.

Траса Потисног вода се креће од излаза из Црвенке уз канал према Кули, испод Великог Бачког канала и „Бегејца“, а потом иде у Улицу Петра Драпшина целом дужином, све до излаза из Куле, где се улива у постојећи гравитациони канал који води ка врбашком пречистачу отпадних вода.Изградњом канализације и потисног вода, отпадне воде из домаћинстава прикупљаће се ка магистралном колектору, изграђеном између Куле и Врбаса. На овај начин се обезбеђују додатне количине отпадних вода, што ће допринети раду заједничког Централног постројења за прераду отпадних вода Куле и Врбаса.

Изградња Потисног вода и канализационе мреже представља највеће инвестиционо улагање општине Кула, а новац је значајним делом обезбеђен из општинског буџета, 300 милиона динара, а једнаким износом овај пројекат су подржали покрајинска и републичка власт.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .