21 01 2018 / 01:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 25 septembar 2017 15:19

Да сваки Ром има дом

 

 

 

Општина Оџаци је у сарадњи са Хаусинг центром из Београда договорила методологију рада на пројекту „Подршка адекватном и одрживом становању Рома у општини Оџаци – Да сваки Ром има дом“, којом је предвиђено више различитих облика учешћа примајућих заједница, а нарочито успостављање искреног дијалога, консултација и других облика информисања и сарадње са локалним становништвом, уз обавезно укључивање свих институција надлежних за заштиту и сигурност интегритета Рома, како би се обезбедило да све особе у потпуности уживају своја људска права и основне слободе. Примена овакве методологије рада на пројекту треба да допринесе успостављању сарадње са примајућом заједницом и стварању иновативних и добрих пракси укључивања локалних заједница у решавању проблема становања Рома на територији Србије, а самим тим и на територији општине Оџаци. Такође, и у превазилажењу предрасуда и негативних стереотипа, у промовисању толеранције и подизању опште свести грађана о обавезности и значају поштовања људских права других и другачијих.

Поменутим пројектом предвиђена је изградња 34 стамбене јединице у насељеним местима Богојево, Каравуково, Бачки Брестовац, Бачки Грачац и Лалић, ради расељавања подстандарног Новог насеља у Богојеву, као и изградња недостајуће инфраструктуре у насељу Черга у Дероњама.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније, кофинансиран средствима Владе Републике Србије и општине Оџаци, а реализоваће га Хаусинг Центар и општина Оџаци у периоду од 7. јуна 2017. до 6. фебруара 2019. године. Вредност пројекта је 1.050.000 евра.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .