21 08 2018 / 04:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 25 septembar 2017 15:19

Да сваки Ром има дом

 

 

 

Општина Оџаци је у сарадњи са Хаусинг центром из Београда договорила методологију рада на пројекту „Подршка адекватном и одрживом становању Рома у општини Оџаци – Да сваки Ром има дом“, којом је предвиђено више различитих облика учешћа примајућих заједница, а нарочито успостављање искреног дијалога, консултација и других облика информисања и сарадње са локалним становништвом, уз обавезно укључивање свих институција надлежних за заштиту и сигурност интегритета Рома, како би се обезбедило да све особе у потпуности уживају своја људска права и основне слободе. Примена овакве методологије рада на пројекту треба да допринесе успостављању сарадње са примајућом заједницом и стварању иновативних и добрих пракси укључивања локалних заједница у решавању проблема становања Рома на територији Србије, а самим тим и на територији општине Оџаци. Такође, и у превазилажењу предрасуда и негативних стереотипа, у промовисању толеранције и подизању опште свести грађана о обавезности и значају поштовања људских права других и другачијих.

Поменутим пројектом предвиђена је изградња 34 стамбене јединице у насељеним местима Богојево, Каравуково, Бачки Брестовац, Бачки Грачац и Лалић, ради расељавања подстандарног Новог насеља у Богојеву, као и изградња недостајуће инфраструктуре у насељу Черга у Дероњама.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније, кофинансиран средствима Владе Републике Србије и општине Оџаци, а реализоваће га Хаусинг Центар и општина Оџаци у периоду од 7. јуна 2017. до 6. фебруара 2019. године. Вредност пројекта је 1.050.000 евра.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .