21 08 2018 / 04:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 27 septembar 2017 15:09

Пројекти коришћења

биомасе и соларне енергије

 

 

Геронтолошки центар Сомбор и Дом за старе Апатин добили су средства Покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Ненад Грбић, уручио је у Покрајинској влади уговоре представницима 11 установа различитих локалних самопуправа на територији АП Војводине, које су остварили право на подстицајна средства по основу два конкурса: за суфинансирање реализације пројеката коришћења биомасе за производњу топлотне енергије у јавним установама, као и за суфинансирање пројеката коришћења соларне енергије за припрему топле потрошне воде у објектима јавне намене.

Што се тиче Западнобачког округа, Дом за старе Апатин ће захваљујући овим средствима поставити соларне панеле и тиме омогућити бољу енергетску ефикасност.

Геронтолошки центар Сомбор је био једна од једанаест установа које су оствариле право на подстицајна средства за суфинансирање пројеката за уштеду енергије. Дата средства ће бити искоришћена за обнову постројења котларнице у РЈ Дом за негу и стара лица.

Грбић је представницима медија рекао да је за суфинансирање пројеката коришћења соларне енергије додељено укупно седам уговора у вредности од око 14,5 милиона динара, док су за суфинансирање пројеката коришћењем биомасе као енергента, потписана 4 уговора у вредности од око 15,5 милиона динара.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .