22 01 2019 / 16:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 29 januar 2018 15:19

Nagrađeni učenici u Kuli

 

 

 

Opština Kula je ove godine nagradila 133 učenika osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na najvažnijim takmičenjima. Iz opštinskog budžeta je za ove namene isplaćeno 1.196.949 dinara. Učenicima su nagrade isplaćene 25. januara, uoči predstojeće školske slave Sveti Sava, a na osnovu Konkursa za nagrađivanje učenika.

Predsednik opštine je čestitao nagrađenim učenicima na izuzetnim rezultatima i istakao da će Opština i dalje nastaviti da nagrađuje učenike koji svojim znanjem na najbolji način predstavljaju opštinu Kula i izrazio nadu da će u ovoj godini broj nagrađenih učenika biti još veći.U protekloj godini na takmičenjima su se posebno istakli učenici Aleks Kovač iz OŠ „Petefi brigada“ iz Kule sa osvojenih 7 nagrada, čija ukupna vrednost iznosi 43.098 dinara i Gaja Brakus iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Crvenke sa osvojenih 5 nagrada u iznosu od 39.180 dinara.

Pravo na jednokratno nagrađivanje ostvaruju učenici osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili prvo, drugo ili treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji naokružnom, međuokružnom, pokrajinskom, republičkom ili međunarodnom takmičenju, koje organizuje resorno ministarstvo ili Sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine.139 nagrada je osvojeno na okružnim, međuokružnim i pokrajinskim takmičenjima, a 43 na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Opština Kula je jedna od retkih lokalnih samouprava koje na ovaj način podržavaju najbolje učenike.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .