12 12 2018 / 18:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 08 mart 2018 15:53

Sastanak sa

Protivgradnim strelcima

u Odžacima

 

 

 

Pred novu sezonu odbrane od grada Radarski centar Bajša organizovao je radni sastanak sa strelcima na protivgradnim stanicama na teritoriji opštine Odžaci.Sistem protivgradne zaštite na teritoriji opštine sastoji se od devet stanica, a svaku opslužuju po dva strelca koji su prošle godine dejstvovali više puta i ispalili su ukupno 61 raketu.

Predstavnik Radarskog centra Bajša je pohvalio lokalnu samoupravu u Odžacima što je izdvojila sredstva za nabavku protivgradnih raketa, napomenuvši da je i Pokrajina ove godine obezbedila značajna sredstva za kupovinu više od 1.300 raketa koje će biti raspodeljene na tri poligona koja pokrivaju teritoriju Vojvodine.Sezona odbrane od grada traje šest meseci, od 15. aprila do 15. oktobra, i za taj period strelci od države dobijaju mesečnu naknadu koja iznosi 4.000 dinara i nije povećavana već duži niz godina.Lokalna samouprava će i ove godine strelce stimulisati, mimo onoga što dobijaju od države sa dva puta po 10.000 dinara u tih šest meseci. Pored raketa koje obezbeđuje država, učešćem na konkursu koji je raspisala Pokrajina dobiјеna su sredstva za nabavku još 68 protivgradnih raketa. Takođe, planirana je dalja modernizacija sistema protivgradne zaštite nabavkom novih lansera za protivgradne stanice u Laliću i Bačkom Brestovcu.

Prošle godine protivgradna odbrana u opštini Odžaci dejstvovala je tri dana sa ukupno 61 raketom. Samo u jednom danu, 11. jula, kada je širu teritoriju opštine zahvatilo nevreme sa olujnim vetrom, ispaljene su 32 rakete.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .