17 07 2019 / 01:33

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 februar 2019 15:28

Poseta

Udruženju građana ″Lenka″

 


Predsednica opštine Odžaci, Latinka Vasiljković, sa svojim pomoćnikom, Igorom Praćom, obišla je Udruženje građana ″Lenka″ iz Odžaka. Udruženje je nastalo 2008. godine i njegova osnovna delatnost zasniva se na proizvodnji, promociji i plasmanu domaće radinosti.

Nela Pejčić, predsednica udruženja ″Lenka″, istakla je da se udruženje sastoji od 11 žena, koje svakodnevno izrađuju različite rukotvorine i samim tim učestvuju u raznim projektima, na mnogim izložbama i tkačkim kolonijama koje se održavaju u Pirotu i Staparu, kao i u projektima Etno mreže, nacionalnog strukovnog udruženja. „Lenka“ organizuje i kurseve tradicionalnih tehnika, obuke za nezaposlene kao i kreativne radionice za decu i mlade.

Predsednica opštine je naglasila da lokalna samouprava pruža direktnu podršku udruženju sa ciljem očuvanja tradicionalnog nasleđa. Kako opština Odžaci brine o tradiciji, prepoznla je značaj udruženja i omogućila im učešće na javnim radovima, kojom prilikom su zaposlene dve žene na četiri meseca. Saradnja se sada nastavlja izradom protokolarnih poklona – rukotvorina koje su izrađeni za potrebe protokola opštine Odžaci.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .