16 07 2019 / 03:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 februar 2019 15:30

Promocija monografije

Rezervat biosfere

„Bačko Podunavlje“

 


U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, održana je promocija monografije Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ u kojoj su predstavljene prirodne, kulturne, istorijske i druge odlike ovog dela Bačke uz Dunav.

Bačko Podunavlje je, naime, u 2017. godini, odlukom Međunarodnog koordinacionog saveta UNESKO programa „Čovek i biosfera”, uvršteno na Svetsku listu rezervata biosfere, kao najočuvanija ritsko-močvarna celina duž Dunava. To je područje izuzetne biološke raznovrsnosti i centar retkih prirodnih staništa, kao i bogatog kulturnog nasleđa.

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić na promociji je istakao da je monografija jedan od koraka koji treba da obezbedi prepoznatljivost ovog područja, koje se prostire na više od 176.00 hektara, obuhvata pet opština sa 214.000 stanovnika, kao i četiri zaštićena prirodna područja.

Na promociji monografije učestvovali su i pomoćnica ministra zaštite životne sredine Jasmina Jović, predsednik Nacionalne komisije za saradnju sa UNESKO prof. dr Goran Milašinović, predstavnici Svetske organizacije za prirodu WWF Adria i članovi autorskog tima na izradi monografije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .