21 01 2020 / 16:11

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 11 jul 2019 16:28

Završeni radovi na

rekonstrukciji Crpne stanice

„Bezdan II“

 

Radovi na rekonstrukciji Crpne stanice „Bezdan II“, koja se nalazi se na dunavskom odbrambenom nasipu kod naselja Bezdan kod Sombora i ključni je objekat za snabdevanje vodom bačkog dela Hidrosistema DTD, su završeni.

Cilj radova, započetih krajem septembra prošle godine i vrednih skoro 73 miliona dinara, bio je rešavanje problema koji se javljaju usled nepovoljnih uslova dostrujavanja ka pumpama, naročito u režimu navodnjavanja, pri minimalnim vodostajima Dunava. Pored toga što je podignut kapacitet pumpe, a kota usisnog bazena spuštena u odnosu na postojeću, prilagođen je i hidraulički oblik crpilišta. Takođe, zamenjeni su tablasti zatvarači i zaštitne rešetke sa dunavske strane, sve u cilju poboljšanja kvaliteta dostrujavanja vode i rada pumpi.

Podsećanja radi, Crpna stanica „Bezdan 2“ izgrađena je i puštena u rad 1957. godine. Ima dvojaku funkciju: u periodu oskudice u vodi snabdeva kanal Vrbas-Bezdan vodom iz Dunava, a u periodu velikih unutrašnjih voda prebacuje suvišne vode istog kanala u Dunav.

Rekonstrukcijom je povećana sigurnost u snabdevanju vodom sistema za navodnjavanje.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .