15 12 2019 / 20:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 27 avgust 2019 15:11

700 godina od pojave

prvih pisanih dokumenata

koji govore o naselju Bereg

 

video prilog

Stanovnici Bačkog Brega su, proteklog vikenda, obeležili redak jubilel - 700 godina od pojave prvih pisanih dokumenata koji govore o naselju Bereg.

Gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović u pratnji svog zamenika Antonija Ratkovića obišla je Crku svetog Mihovila i "Šokačku kuću". Svojim prisustvom proslavu je uveličao i Ivan Bošnjak, sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

U okviru proslave organizovana je i izložba "Sedam stoleća Bačkog Brega” koju je spremio Milan Stepanović, potom izložba slika sa likovne kolonije "Grupe 76", kao i izložba dečijih slika. Članice udruženja "Brežanke" sa drugim meštankama pripremile su kolače i peciva za goste, a predstavili su se i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bački Breg". Za sve goste pripremljen je čuveni bereški paprikaš.

Centralni program održan je na letnjoj pozornici gde su mnogobrojni posetioci imali priliku da čuju o istoriji Bačkog Brga ali i da vide nastupe bereških tamburaša i članova Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva "Silvije Strahimir Kranjčević" iz Bačkog Brega.

U ime domaćina prisutne je pozdravio Antonio Ratković, zamenik gradonačelnica, a odmah nakon njega obratio se i Ivan Bošnjak, sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pred kraj programa podelje su zahvalnice i priznanja, a sama manifestacija završena je vatrometom.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .