24 01 2020 / 08:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 novembar 2019 16:29

Tribina „Kako prepoznati nasilje

i na koji način reagovati“

 


U Kuli je održana tribina „Kako prepoznati nasilje i na koji način reagovati“. Posebno je naznačena uloga koju imaju nadležne institucije i ustanove, kako bi se rešile ili ublažile posledice raznih vrsta nasilja. Tribina je privukla veliki broj žena, a pored tipova nasilja, govorilo se i o tome koji su razlozi za to, kao i o tome kome se žrtva može obratiti za pomoć ukoliko se nađe u takvoj situaciji.

O ovoj gorućoj temi najpre je govorila direktorica Centra za socijalni rad Kula, Gordana Vakula, koja je istakla položaj i ulogu Centra za socijalni rad, kao i važnost angažovanosti svih učesnika u borbi protiv nasilja.

Pored Gordane Vakule, prisutnima su se obratili i dr Ljiljana Beronja, pedijatar Doma zdravlja Kula, Milena Ćosović Bošnjak, zastavnik 1. klase policije Policijske ispostave Kula, Jasmina Đurović, zamenik Osnovnog javnog tužioca Vrbas Jasmina Đurović i Tamara Savović, direktorka Sigurne kuće Sombor.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je pozdravio sve učesnike tribine i rekao da je potrebno ohrabriti građane koji treba da što pre reaguju na svaki oblik nasilja.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .