24 01 2020 / 09:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 novembar 2019 16:31

Ugovori za 9 korisnika subvencija

za zapošljavanje nezaposlenih

lica iz kategorije teže zapošljivih

 


U sali Opštinskog veća opštine Odžaci, uručeni su Ugovori za 9 korisnika subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim mestima u ovoj godini.

Pored predsednice opštine Odžaci, Latinke Vasiljković, koja je uručila Ugovore, svečanoj dodeli prisustvovali su i načelnica Odeljenja za programe razvoja i preduzetništva Nacionalne službe za zapošljavanje Sombor, Svjetlana Nešić, načelnik Opštinske uprave opštine Odžaci Nedeljko Vučenović, član Opštinskog veća opštine Odžaci zadužen za oblast privrede, malih i srednjih preduzeća Milivoje Radoičić i član Saveta za zapošljavanje i radnik Opštinske uprave Odžaci, Jelena Babić.

Predsednica opštine Odžaci je istakla da je opština i ove, kao i prethodnih godina, uspešno realizovala svoj lokalni akcioni plan zapošljavanja, čiji je osnovni cilj usmeravanje svih mogućih kapaciteta i finansijskih sredstava na smanjenje nezaposlenosti u našoj opštini.

Svjetlana Nešić je napomenula da Nacionalna služba, pored ovakvog načina zapošljavanja nezaposlenih lica, tokom godina raspisuje više konkursa. Postoje 3 načina finansiranja, sa nivoa Nacionalne službe, kada se koriste samo njihova sredstva, finansiranje sa nivoa lokalnih samouprava, kao i finansiranje preko IPA projekata ili nekih drugih donacija.

Sredstva za samozapošljavanje se ove godine odobravaju u vidu subvencije, u jednokratnom iznosu od 220.000,00 dinara po korisniku, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .