08 12 2019 / 12:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 26 novembar 2019 16:32

U Subotici obeležen

Dan Velike Narodne Skupštine

 

Video prilog


 

Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, obeležen Dan Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, jedan od četiri praznika Bunjevaca, koja se desila pre tačno 101 godinu, 25. novembra u Novom Sadu.

Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici obeležen je Dan Velike narodne skupštine koja se desila pre tačno 101 godinu, a Nacionalni savet Bunjevaca je po 16. put ovaj istorijski datum uvrstiou kalendar svojih najvećih praznika. Nakon intoniranja dve himne usledio je formalni deo programa upriličenog govorima, a zatim i kulturno umetničkim programom u duhu Bunjevačke kulture, zatim istorijskim predavanjem o vremenu pre stotinu godina, da bi se sve završilo prepoznatljivim spletom bunjevačkih igara.

O tome koliko je Bunjevačka zajednica svojim dosadašnjim zalaganjem postigla govorila nam je predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta Suzana Kujundžić Ostojić.

U ime Vlade Republike Srbije, lokalne samouprave i gradonačelnika Subotice, svoje čestitke Bunjevcima na njihovom prazniku uputio je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Konstanta težnja Južnoslovenskih naroda da žive u jednoj državi i ostvari svoja prava, navelo je Bunjevce kao deo njih da se prisajedine Kraljevini Srbijia posle i Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca da bi ostvarili svoja prava. Nažalost tim činom je učinjena jedva velika istorijska nepravda.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .