08 12 2019 / 11:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 27 novembar 2019 16:41

Sastanak u vezi izgradnje nove

i rekonstrukcija postojeće

infrastrukture za navodnjavanje

 


Slavko Vrndžić, direktor Javno vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" u toku prethodne nedelje sastao se sa Đorđem Milićevićem, potpredsednicom Pokrajinske vlade i delegacijom Evropska banke za obnovu i razvoj, koju je predvodila Žužana Hargitai, regionalna direktorka za Zapadni Balkan.

Jedna od tema na sastanku bila je saradnja u oblasti izgradnje nove i rekonstrukcija postojeće infrastrukture za navodnjavanje. Razgovaralo se o mogućim ulaganjima u vodoprivredni sistem u Vojvodini, kroz dalje radove na kanalskoj mreži i ulaganja u akumulaciona jezera za navodnjavanje.

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ ima u planu dva kapitalna projekta koja će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Jedan od projekata je regionalni podsistem za navodnjavanje „Telečka“, koji bi vodom snabdevao severnu Bačku, a koji se nalazi na teritoriji opština Sombor, Kula i Bačka Topola. Podsistem bi mogao da navodnjava 25.145 hektara obradivih površina, a okvirno procenjena vrednost ovih radova bi bila oko 40.000.000 evra.

S obzirom da se u Vojvodini navodnjava između četiri i pet odsto obradivih površina, a imajući u vidu i klimatske promene, potrebno je da se brzo i efikasno reaguje i da se površine pod sistemima za navodnjavanje značajno uvećaju u narednim godinama, zaključeno je na sastanku.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .